• Uncategorized

    Μαρέβα Μητσοτάκη: Εξώδικο στο Documento και τον Κώστα Βαξεβάνη

    • NewsRoom
    Μαρέβα Μητσοτάκη

    Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη


    Εξώδικο προς την εφημερίδα Documento και τον εκδότη του Κώστα Βαξεβάνη απέστειλε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, με αφορμή το τελευταίο δημοσίευμα της εφημερίδας σχετικά με το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού.

    Στο εξώδικό της η Μαρέβα Μητσοτάκη καταγγέλλει το δημοσίευμα ως «κατασκεύασμα» και «συνέχεια του πολέμου λάσπης» από την φιλική προς τον ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδα, ενώ επισημαίνει ότι τα εν λόγω δημοσιεύματα ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Όπως τονίζει είναι αναληθείς οι ισχυρισμοί για σχέση της με γαλλική εταιρεία, τονίζοντας ότι έχει παραιτηθεί από τη διαχείρισή της εν λόγω εταιρείας από τις 3 Αυγούστου 2016, κοινοποιώντας τη σχετική επιστολή παραίτησης.

    Ταυτόχρονα, παρατηρεί πως στο έγγραφο που παρουσίασε η εφημερίδα αναφέρεται επί λέξη πως «η εταιρεία αυτή μου ΑΝΗΚΕ κατά τις ελεγχόμενες φορολογικές περιόδους» και «Η είσπραξη των μισθωμάτων γινόταν προσωπικά από εμένα, διότι ΗΜΟΥΝ η αποκλειστική νόμιμη εκπρόσωπος και διενεργούσα εισπράξεις και πληρωμές για λογαριασμό της ανωτέρω αστικής εταιρείας μέσω των προσωπικών μου τραπεζικών λογαριασμών».

    «Προφανώς τα ανωτέρω αποσπάσματα δεν εξυπηρετούν τη συκοφάντησή μου και ως εκ τούτου δεν συμπεριλαμβάνονται σε εκείνα που επιλεκτικά αναγνώσατε από το ανωτέρω υπόμνημά μου στις φορολογικές αρχές.»

    Παράλληλα, αναφέρει πως το «το δήθεν εύρημα βάσει του οποίου κατορθώσατε να κατασκευάσετε το νέο σας αφήγημα αφορά σε ένα ειδοποιητήριο σχετικά με τον οφειλόμενο φόρο ακίνητης περιουσίας στη Γαλλία, το οποίο και απευθύνεται στην εν λόγω εταιρεία. Στο ειδοποιητήριο αυτό αναγράφεται το όνομά μου προφανώς εκ του λόγου πως διατέλεσα νόμιμη εκπρόσωπος της εταιρείας μέχρι και τον Αύγουστο του 2016, ήτοι κατά το έτος που προηγείτο της κοινοποιήσεως.

    Είναι επίσης εντυπωσιακό πως προκειμένου να στηρίξει το νέο πρωτοσέλιδο κατασκεύασμά σας περί μη αποξένωσής μου από τη διαχείριση της γαλλικής εταιρείας μετά το 2016 χρησιμοποιείται στοιχεία που αφορούν την περίοδο φορολογικού ελέγχου μου για τις διαχειριστικές περιόδους 2006-2012. Δηλαδή το γεγονός ότι διατέλεσα διαχειρίστρια της εταιρείας κατά τη φορολογικά ελεγχθείσα περίοδο 2006-12 αποτελεί για εσάς τεκμήριο πως διετέλεσα διαχειρίστρια και μετά το 2016!.»

    Η σύζυγος του πρωθυπουργού και καλεί την εφημερίδα και τον εκδότη να απόσχουν δια παντός από παρεμφερή δημοσιεύματα καθώς και να προβούν άμεσα σε επανόρθωση της προσβολής.

    Όπως αναφέρει η κα Μητσοτάκη, δεν πρόκειται να επιτρέψει τον προσωπικό διασυρμό της μέσω προσβλητικών και ψευδών αναφορών ενώ συμπληρώνει προς τους παραλήπτες της εξώδικης διαμαρτυρίας πως υπέχουν ποινικής ευθύνης για την εν γνώση τους διάδοση ψευδών ειδήσεων και χαρακτηρισμών σε βάρος της.

    Διαβάστε επίσης:

    Στη φυλακή ο Πέτρος Φιλιππίδης για 1 βιασμό και 2 απόπειρες βιασμού
    Υπόθεση Καλογρίτσα: Ποινική δίωξη στους εκπροσώπους της CCC



    ΣΧΟΛΙΑ