• Top Stories

    Επιθετική ρητορική από Έντι Ράμα: Συζητάμε με την Ελλάδα για τα σύνορα – Το Κόσοβο είναι μέρος της Αλβανίας

    • NewsRoom
    Έντι Ράμα

    Έντι Ράμα, πρωθυπουργός της Αλβανίας


    Τη θέση ότι το Κόσοβο είναι μέρος της Αλβανίας διατύπωσε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα, βάζοντας όμως στο κάδρο και την Ελλάδα, καθώς είπε ότι γίνεται συζήτηση για τα σύνορα.

    Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Vision Plus TV αναφορικά με τις αντιδράσεις σχετικά με την πρόταση για ενδεχόμενη τροποποίηση των συνόρων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, προκειμένου να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην περιοχή, ο Έντι Ράμα είπε: «Τι συζητάμε σήμερα με την Ελλάδα; Τα σύνορα. Τι συζήτησε το Κόσοβο με το Μαυροβούνιο και όλα έγιναν; Τα σύνορα. Γιατί να μην συζητήσουμε τα σύνορα μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας; Θα τα συζητήσουμε, γιατί είναι μια διαδικασία οριοθέτησης».

    Ο Αλβανός πρωθυπουργός επιτέθηκε εναντίον εκείνων που αντιτάσσονται στην ιδέα της διόρθωσης των συνόρων του Κοσόβου, αποκαλώντας το «μέρος» της Αλβανίας. «Για μένα το Κόσοβο είναι μέρος της Αλβανίας. Τα υπόλοιπα είναι θέματα του Ραμούς Χαραντινάι» σχολίασε απαντώντας στον Κοσοβάρο πρωθυπουργό, ο οποίος πρόσφατα άσκησε κριτική στα Τίρανα ότι ανακατεύονται πολύ στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας του.

    Ο Έντι Ράμα επανέλαβε πως στόχος θα πρέπει να είναι η ένωση του Κοσόβου με την Αλβανία, λέγοντας πως πρόκειται για το «σχέδιο Α», ενώ πρόσθεσε πως η συμμετοχή δύο Κοσοβάρων στην κυβέρνησή του έχει στόχο να περάσει το συγκεκριμένο μήνυμα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αλβανία: Βουλευτής «έλουσε» με μελάνι τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα (video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοτζιάς: Πριν πάω διακοπές, θα λύσω και τις διαφορές με την Αλβανία



    ΣΧΟΛΙΑ