• Top Stories

    Κοτζιάς: Πριν πάω διακοπές, θα λύσω και τις διαφορές με την Αλβανία

    Όταν Αθήνα και Μόσχα δίναν τα χέρια


    Μετά την επίλυση του Σκοπιανού, θα φροντίσω να επιλύσω και τις διαφορές με την Αλβανία, πριν πάω διακοπές, δήλωσε σε μάλλον… ελαφρύ τόνο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημο ταξίδι στη Μόσχα.

    Στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ και κληθείς από δημοσιογράφο να απαντήσει σε ερώτηση για το Σκοπιανό ο κ. Κοτζιάς δήλωσε ότι τώρα που έχει επιλυθεί το Σκοπιανό, σειρά έχουν οι εκκρεμότητες για την Αλβανία, τις οποίες και θα φροντίσει να επιλύσει προτού πάει διακοπές.

    Μίλησε, ακόμη, για «επαγγελματίες των προβλημάτων» που, όπως στο ποίημα του Καβάφη, αναρωτιούνται τι θα απογίνουν τώρα που δεν υπάρχουν πια «βάρβαροι».

    Στη συνάντηση με τον κ. Λαβρόφ τέθηκαν επί τάπητος διεθνή ζητήματα, το Κυπριακό και η διεύρυνση των διμερών σχέσεων.

    Ο κ. Κοτζιάς ευχήθηκε «να ζήσουμε ένα μεγαλειώδες παγκόσμιο πρωτάθλημα» και ενημέρωσε για την πρόσκληση που απηύθυνε στον ρώσο ομόλογό του να επισκεφθεί τον Σεπτέμβρη την Αθήνα για να προετοιμάσουν το ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού στην Μόσχα.

    Από την πλευρά του ο ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ τόνισε ότι τα προβλήματα στα Βαλκάνια πρέπει να λύνονται με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

    Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση στον πολιτικό και στρατιωτικό τομέα αλλά και η αύξηση των δραστηριοτήτων του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ κοντά στα ρωσικά σύνορα.

    «Επιδιώκουμε οι εταίροι μας στο ΝΑΤΟ να σέβονται το Διεθνές Δίκαιο και τα συμφωνηθέντα. Συζητήσαμε και το Κυπριακό, η στάση μας παραμένει υπερ της καθολικής λύσης που θα συναντά τα συμφέροντα όλων των πλευρών. Τα προβλήματα στα Βαλκάνια πρέπει να λύνονται σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», επισήμανε ο Ρώσος ΥΠΕΞ. Όπως εξήγησε, με τον Έλληνα ομόλογό του μοιράζονται κοινές θέσεις ως προς τις κρίσεις στη Μέση Ανατολή, τη Νότια Αφρική και τη Συρία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κοτζιάς: Η συμφωνία είναι καλή, κακή και ανιστόρητη είναι η Νέα Δημοκρατία

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Ο Κοτζιάς παραπλανεί τον λαό ενώ ενισχύει τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων – Τι αναφέρει για το 1977

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: N. Κοτζιάς: Προς το εθνικό μας συμφέρον η συμφωνία με την ΠΓΔΜ



    ΣΧΟΛΙΑ