• Πολιτική

    Επίθεση Τραμπ στους Δημοκρατικούς: Οι δίκες για τις μάγισσες του Σάλεμ ήταν πιο δίκαιες

    • NewsRoom


    Επίθεση κατά των Δημοκρατικών εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία για την παραπομπή του, μέσω εξασέλιδης επιστολής του προς την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

    Στην επιστολή του ο πρόεδρος Τραμπ τονίζει μεταξύ άλλων ότι «οι δίκες για τις μάγισσες του Σάλεμ ήταν πιο δίκαιες» σε σύγκριση με την παραπομπή του, ενώ καλεί τους Δημοκρατικούς «να εγκαταλείψουν άμεσα την φαντασίωση για την παραπομπή του και να αρχίσουν να εργάζονται ξανά για το καλό των Αμερικανών».

    «Είστε απρόθυμοι και ανίκανοι να δεχτείτε την ετυμηγορία των μεγάλων εκλογών του 2016. Έτσι έχετε περάσει τρία χρόνια προσπαθώντας να ανατρέψετε τη βούληση του αμερικανικού λαού» τονίζει χαρακτηριστικά και προσθέτει απευθυνόμενος στους Δημοκρατικούς: «Είστε αυτοί που παρεμβαίνουν στις εκλογές της Αμερικής, εσείς είστε εκείνοι που υπονομεύετε τη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη για το δικό σας προσωπικό, πολιτικό και κομματικό όφελος», ανέφερε.

    «Υπάρχουν πάρα πολλά που πρέπει να γίνουν για να βελτιώσουμε τις ζωές των πολιτών μας. Ήρθε η ώρα εσείς και οι αντάρτες Δημοκράτες στο Κογκρέσο να “παγώσετε” άμεσα αυτή την ανύπαρκτη υπόθεση παραπομπής και να επιστρέψετε στην δουλειά για τους αμερικανούς πολίτες. Ενώ δεν έχω καμιά προσδοκία πως θα το πράξετε αυτό, σας γράφω αυτό το γράμμα για λόγους ιστορικούς και για να καταγράψω τις σκέψεις μου μόνιμα και ανεξίτηλα.

    Σε εκατό χρόνια από τώρα, όταν οι άνθρωποι θα κοιτούν πίσω σε αυτή την υπόθεση, θέλω να το καταλαβαίνουν, και θα μαθαίνουν από αυτό, ούτως ώστε να μην μπορέσει να συμβεί ξανά σε κανέναν Πρόεδρο», καταλήγει.

    Οι Δημοκρατικοί, στο μεταξύ, συνεχίζουν τις διαδικασίας για την ψηφοφορία επί των δύο άρθρων – κατάχρηση εξουσίας και παρεμπόδιση της λειτουργίας του Κογκρέσου – παραπομπής του προέδρου Τραμπ σε δίκη. Εάν η Βουλή αποφασίσει την παραπομπή, η διαδικασία θα περάσει στη Γερουσία η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους και αναμένεται να απαλλάξει τον Τραμπ.



    ΣΧΟΛΙΑ