• Πολιτική

    Επίθεση του Τουρκικού ΥΠΕΞ στον Δένδια: «Γελοίοι οι ισχυρισμοί του για παραβιάσεις αποφάσεων του ΟΗΕ για τα Βαρώσια»

    • NewsRoom

    Χαμί Ακσόι


    Την έντονη ενόχληση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η συνέντευξη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», με τον εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ,  Χαμί Ακσόι, να απαντά με μια νέα προκλητική δήλωση.

    Ο Ακσόι, ο οποίος χαρακτήρισε «αβάσιμα» τα όσα ανέφερε ο Νίκος Δένδια, υποστήριξε πως «οι διερευνητικές συνομιλίες σταμάτησαν το 2016 κατόπιν αιτήματος της Ελλάδας. Ο ισχυρισμός ότι για αυτό ευθύνεται η Τουρκία έχει ως στόχο να παραπλανήσει το κοινό».

    Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στις αναφορές του κ. Δένδια για το ζήτημα της παραβίασης των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την περιοχή των Βαρωσίων, σε μια προσπάθεια της Άγκυρας να στηρίξει τον εκλεκτό της στις εκλογές στο ψευδοκράτος, οι οποίες διεξάγονται σήμερα. Όπως ανέφερε προκλητικά ο Ακσόι,  «είναι γελοίοι οι ισχυρισμοί ότι οι άνθρωποι που κολυμπούν στην περιοχή παραβιάζουν τη διεθνή ασφάλεια και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ».

    Ο Ακσόι επανέλαβε πως οι «οι απειλές και οι εκβιασμοί δεν θα λειτουργήσουν» και κατηγόρησε την ελληνική πλευρά για έλλειψη ειλικρίνειας, καθώς «αφενός, λέει ότι είναι έτοιμη να συζητήσει μαζί μας, και από την άλλη συνεχίζει να εμπλέκεται σε ενέργειες και δραστηριότητες που αυξάνουν την ένταση».

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ