• Πολιτική

    Επίθεση με fake news για κορονοϊό εναντίον της Λίνας Μενδώνη

    Μενδώνη Υπ. Πολιτισμού

    Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού


     «Η Λίνα Μενδώνη, δεν θα διακινδύνευε την υγεία οποιουδήποτε πολίτη, της οικογένειάς της, του περιβάλλοντός της, όπως και τη δική της υγεία».

    Αυτό αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού απέναντι σε  fake news, που αναπαράχθηκαν τις τελευταίες ώρες, ότι η κυρία Μενδώνη, που βρέθηκε την περασμένη Κυριακή κοντά σε γκρουπ Ιταλών τουριστών ενός κρουαζιερόπλοιου στην αρχαία Ολυμπία, αδιαφόρησε δήθεν για  την επιδημία του κορονοϊού βάζοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Γιατί η αλήθεια είναι, ότι ένας άνδρας που διαγνώστηκε με κορονοϊό είχε αποβιβαστεί από το εν λόγω πλοίο στην προηγούμενη κρουαζιέρα, πριν δηλαδή να ξεκινήσει το ταξίδι προς την Ελλάδα. Αλλά και η διάγνωση του ιού στον επιβάτη έγινε αργότερα και από την έναρξη της κρουαζιέρας και από την επίσκεψη της κυρίας Μενδώνη στην αρχαία Ολυμπία.

    Πέραν αυτών εξάλλου και ως γνωστόν όλοι όσοι έχει πιστοποιηθεί, ότι έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό στην περιοχή της Ηλείας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, είναι ταξιδιώτες από τους Αγίους Τόπους ή πρόσωπα, τα οποία συνδέονται με αυτούς.

    «Η προσπάθεια κατασυκοφάντησης της  υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία επιχειρείται από συγκεκριμένα Μέσα, στερείται οποιουδήποτε ψήγματος αληθείας. Επισημαίνεται ότι, την ώρα του κατάπλου του συγκεκριμένου κρουαζιερόπλοιου στο Κατάκολο, ήταν παρόντες εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ και της αρμόδιας υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της περιοχής», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία επισημαίνεται επίσης ότι: «Είναι απαράδεκτο, τα συγκεκριμένα Μέσα να εκμεταλλεύονται την ευαισθησία και τη διάχυτη ανησυχία της ελληνικής κοινωνίας».

    Κατόπιν αυτών πάντως και όπως επισημαίνεται η υπουργός Πολιτισμού επιφυλάσσεται για την άμεση άσκηση των νομίμων ένδικων μέσων εναντίον όσων δημιουργούν και αναπαράγουν fake news.



    ΣΧΟΛΙΑ