• Πολιτική

    Επιστροφή στην εσωτερική ατζέντα: Στην ΚΟ της ΝΔ μιλά το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

    • NewsRoom

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός


    Μία ημέρα μετά την επιστροφή του από το Κάιρο, από όπου έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει σήμερα το μεσημέρι (13:00) στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της ΝΔ θα εστιάσει σε εσωτερικά θέματα, αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης τις πρώτες 100 ημέρες και στον προγραμματισμό των των επόμενων 100, μέχρι το τέλος του έτους.

    Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει έμφαση στην πορεία της οικονομίας και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες για τον αναπτυξιακό νόμο και το φορολογικό νομοσχέδιο.

    Θα αναφερθεί στην θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας, ειδικά μετά την χθεσινή επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου με το ιστορικό χαμηλό επιτόκιο 1,5%, το οποίο έχει φέρει χαμόγελα στο οικονομικό επιτελείο. Εξάλλου, ο Χρήστος Σταϊκούρας παρουσιάζει στο Eurogroup το προσχέδιο του ελληνικού προϋπολογισμού, με στόχο να κάμψει τις ανησυχίες των Ευρωπαίων δανειστών για δημοσιονομικό κενό.

    Η καλύτερη απάντηση, εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι η εμπιστοσύνη που έδειξαν οι αγορές στην ελληνική οικονομία, και ειδικότερα στις κινήσεις της κυβέρνησης που άλλαξαν το κλίμα.

    Εξάλλου, το προσχέδιο του προϋπολογισμού προβλέπει ικανοποιητικό ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, τήρηση των δεσμεύσεων για το πρωτογενές πλεόνασμα με ταυτόχρονη υλοποίηση των δεσμεύσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη για στοχευμένες φορολογικές μειώσεις.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί επίσης στην Συνταγματική Αναθεώρηση και στην ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, δύο εικοσιτετράωρα πριν ξεκινήσει τον γύρο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, με στόχο να επιτευχθεί ένα πλαίσιο συναίνεσης.

    Η κυβερνητική πρόταση προβλέπει οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίζουν από τον τόπο κατοικίας και εργασίας τους για το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, του οποίου ο αριθμός των βουλευτών προτείνεται να αυξηθεί από δώδεκα σε 15.

    Στις 15:00 θα συναντήσει στο πρωθυπουργικό γραφείο τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.



    ΣΧΟΛΙΑ