• Πολιτική

    Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μέρκελ για τη κατάσταση στη Μόρια

    • NewsRoom


    Επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ είχε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η καγκελάριος της Γερμανίας ήθελε να ενημερωθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια, μετά και τις πολλαπλές φωτιές που έχουν ξεσπάσει το ΚΥΤ προσφύγων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, η Άνγκελα Μέρκελ ρώτησε τον Έλληνα πρωθυπουργό πως θα μπορούσε να συμβάλει η Γερμανία στην αποσυμφόρηση της κατάστασης στη Λέσβο, μετά τις φωτιές που κατέστρεψαν τη δομή φιλοξενίας στη Μόρια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να της ζητά να φιλοξενήσουν παιδιά προσφύγων που δεν έχουν που που να μείνουν μετά τα τελευταία γεγονότα.

    Ωστόσο, φαίνεται πως η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως αυτή η βοήθεια δεν είναι αρκετή και ό, τι η Ευρώπη θα πρέπει να αναλάβει περισσότερες ευθύνες στο ζήτημα του μεταναστευτικού, ώστε να μην δούμε ξανά εικόνες όπως αυτή στη Μόρια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων στο Βερολίνο, που επικαλείται η «Bild», η κοινή δράση αφορά Γαλλία, Γερμανία και άλλες χώρες της ΕΕ, οι οποίες θα δεχθούν ανήλικους πρόσφυγες, μετά την καταστροφική πυρκαγιά στο ΚΥΤ.



    ΣΧΟΛΙΑ