• Πολιτική

    Έπαινοι της Le Figaro στον Κυριάκο Πιερρακάκη: Η έκπληξη με το SMS και η ταχύτατη ψηφιοποίηση του Δημοσίου 

    • NewsRoom
    Freedom pass: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα – Πώς θα πάρουν τα 150 ευρώ οι νέοι

    Κυριάκος Πιερρακάκης, υπουργός Επικρατείας και Ψηφιάκης Διακυβέρνησης


    Για περιορισμό της γραφειοκρατίας, «το πιο εντυπωσιακό θύμα του Covid-19 στην Ελλάδα» κάνει λόγο στην διαδικτυακή της έκδοση η Le Figaro και προσθέτει ότι επρόκειτο για «μια Λερναία Ύδρα εξαπλωμένη που καθυστερεί την πρόοδο της χώρας σε όλα τα επίπεδα, από τις εγγραφές στο Πανεπιστήμιο μέχρι τις προσλήψεις στο Δημόσιο ή ένα απλό πιστοποιητικό γέννησης».

    Ειδικότερα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη: «αυτός ο νέος πολιτικός, διπλωματούχος του Χάρβαρντ έκανε την έκπληξη κατά την ανακοίνωση της επιβολής περιορισμού της κυκλοφορίας, καθιερώνοντας την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση μέσω SMS, διαδικασίας αντίστοιχης με το “υποτιμητικό πιστοποιητικό” (σημ: όπως λέγεται στη Γαλλία).  Οι Έλληνες μπορούν να στείλουν ένα δωρεάν SMS στο 13033, με το όνομά τους και αναφέροντας μία από έξι δυνατές επιλογές εξόδου. Ελάχιστα δευτερόλεπτα από την αποστολή, έρχεται μια απάντηση επιβεβαίωσης. Στο παραπάνω, να προστεθεί και ένα προειδοποιητικό μήνυμα από τον αριθμό 112 που εστάλη τρεις φορές, ζητώντας από τους πολίτες να παραμείνουν σε περιορισμό».

    Επιπλέον, γίνεται λόγος και για την απλούστευση διαδικασιών όσον αφορά την χορήγηση πιστοποιητικών και εγγράφων, όπως το πιστοποιητικό γέννησης, ενώ το δημοσίευμα σχολιάζει ότι «η ελληνική Διοίκηση αλλάζει αναγκαστικά. Ο γόρδιος δεσμός της γραφειοκρατίας δεν έχει κοπεί ολοκληρωτικά ακόμη, ωστόσο οι αρχές επιθυμούν να επωφεληθούν από αυτήν την περίοδο της απομόνωσης για να εδραιώσουν τη στήριξη του κόσμου στην ψηφιοποίηση».



    ΣΧΟΛΙΑ