• Πολιτική

    Έντονη ενόχληση στην Τουρκία για την καταδίκη του Συμβουλίου Ασφαλείας: «Μαύρη προπαγάνδα των Ελλήνων»

    Έντονη ενόχληση στην Τουρκία για την καταδίκη του Συμβουλίου Ασφαλείας: «Μαύρη προπαγάνδα των Ελλήνων»

    Μελβούτ Τσαβούσογλου


    Έντονη ήταν η αντίδραση του Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας για την ρητή καταδίκη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ αναφορικά με τις προκλητικές κινήσεις της τουρκοκυπριακής πλευράς και την τουρκικής κυβέρνησης στα Βαρώσια.

    Το τουρκικό υπουργείο, σε ανακοίνωσή του τονίζει πως δεν αποδέχεται την δήλωση του προέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς όπως αναφέρει βασίζεται στη «μαύρη προπαγάνδα των Ελλήνων και των Ελληνοκυπρίων για την Αμμόχωστο».

    Το Τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει πως η Αμμόχωστος είναι «τουρκοκυπριακό έδαφος» του ψευδοκράτους και πως το άνοιγμα των Βαρωσίων, κατά παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου του ΟΗΕ, ήταν «μια κίνηση καλής θέλησης» από την πλευρά των Τουρκοκυπρίων.

    Νωρίτερα, μάλιστα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε πως με το άνοιγμα των Βαρωσίων δεν παραβιάζονται ούτε δικαιώματα ιδιοκτησίας ούτε τα ψηφίσματα ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ούτε το διεθνές δίκαιο, ενώ απέδωσε τη διεθνή κατακραυγή στο ότι «δεν θέλει κανένας να αναγνωριστεί το τουρκοκυπριακό κράτος».

    Διαβάστε επίσης

    Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Καταδικάζει τις τουρκικές εξαγγελίες για τα Βαρώσια – Ικανοποίηση σε Αθήνα και Λευκωσία

    Ιταλία: Θεαματική αύξηση των ραντεβού εμβολιασμών μετά την έκκληση Ντράγκι



    ΣΧΟΛΙΑ