• Πολιτική

    Έντονες φήμες για επίσπευση των διαδικασιών κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών – Καταλύτης το Ποτάμι

    • NewsRoom
    Στις 3 Νοεμβρίου η συζήτηση στην Ολομέλεια της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για εξεταστική επιτροπή


    Μια έντονη φημολογία, η οποία ξεκίνησε από αναφορές του τέως υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά σε πηγαδάκι βουλευτών, κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στη Βουλή σχετικά με τον χρόνο για τη διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

    Ο κ. Κοτζιάς φέρεται να ανέφερε πως η ρηματική διακοίνωση θα φτάσει αργά το βράδυ της Τρίτης στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Αμέσως ξεκίνησαν να διακινούνται σενάρια για συζήτηση και ψηφοφορία εξπρές, αν και θεωρείται πολύ δύσκολο η Συμφωνία να εισέλθει στην αρμόδια Επιτροπή την Πέμπτη, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ώστε να ψηφιστεί στην Ολομέλεια την Παρασκευή.

    Σύμφωνα με τη φημολογία, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να επισπεύσει τη διαδικασία προκειμένου αφενός να κλείσει γρήγορα το θέμα και να προλάβει το συλλαλητήριο της Κυριακής.

    Ωστόσο, ο αριθμός των 151 δεν φαίνεται να είναι σίγουρος για την Συμφωνία, όπως συμβαίνει με την ψήφο εμπιστοσύνης. Και αυτό καθώς το Ποτάμι εμφανίζεται να ξανασκέφτεται την επίσημη στάση που θα κρατήσει, ειδικά μετά την ανεξαρτητοποίηση του Σπύρου Δανέλλη.

    Τόσο ο αντιπρόεδρος του κόμματος Γιώργος Μαυρωτάς όσο και ο συνεργαζόμενος με το κόμμα Σπύρος Λυκούδης δήλωσαν πως η αποχώρηση του κ. Δανέλλη έχει φέρει την ανάγκη το Ποτάμι να επανεξετάσει τα δεδομένα γύρω από τη Συμφωνία, θεωρώντας πλέον πως η θετική ψήφος θα μπορεί να θεωρηθεί και ψήφος προς την κυβέρνηση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ντ. Μπακογιάννη: Νέα μήνυση στον Π. Καμμένο! «Τώρα δε μπορείς να κρυφτείς»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Ψυχραμία πρόεδρε»: Ο Καμμένος σε σύγχυση επιτίθεται κατά Μητσοτάκη – Τσίπρα



    ΣΧΟΛΙΑ