• Πολιτική

    Ένταση στη Βουλή με τον Ηλιόπουλο της Χρυσής Αυγής: «Αύριο μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα στο μαθητικό συλλαλητήριο»

    • NewsRoom
    Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Χρυσή Αυγή

    Παναγιώτης Ηλιόπουλος, Χρυσή Αυγή


    Την αντίδραση των εκπροσώπων των υπόλοιπων κομμάτων προκάλεσε η ομιλία του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Παναγιώτη Ηλιόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο αυριανό συλλαλητήριο κατά των καταλήψεων για τη Μακεδονία.

    «Αύριο μπορεί να συμβούν πολλά πράγματα και την ευθύνη θα έχετε εσείς. Γι’ αυτό θέλω να σας προλάβω» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, δήλωση που ερμηνεύτηκε ως προαναγγελία επεισοδίων.

    Η πρώτη που αντέδρασε ήταν η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, κάνοντας λόγο για παραλήρημα του βουλευτή.

    «Απευθύνομαι σε όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να τοποθετηθούν απέναντι στην προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να σπείρει το εθνικιστικό φασιστικό δηλητήριο στους μαθητές των σχολείων. Πρέπει όλα τα κόμματα να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτό το νέο κίνδυνο και την προσπάθεια σε νέα παιδιά που ίσως παρασύρονται από τη λεγόμενη αγάπη στην πατρίδα να το δουν με διαστρεβλωμένο τρόπο» είπε η υπουργός.

    Ακολούθως, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης καταδίκασε τη στάση της Χρυσής Αυγής. Ωστόσο, όπως σημείωσε απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορεί κανένας να ξεχωρίζει τις καταλήψεις σε καλές και κακές.

    «Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη καταδικάζουμε απερίφραστα όλα όσα λένε οι εκφραστές ακροδεξιάς στη χώρα μας και βεβαίως να μείνουν μακριά οι νοσταλγοί των φασιστικών καθεστώτων από τους μαθητές και τα σχολεία. Ξέρουν οι μαθητές να αγωνίζονται για όσα θέλουν» τόνισε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ και πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

    «Έχουμε κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο που εξελίσσεται τελευταίες ημέρες… Εισβολή της ΧΑ στα σχολεία. Οι απολογητές ναζισμού και φασισμού δεν δικαιούνται να μιλούν για πατρίδα και πατριωτισμό» σημείωσε ο Σπύρος Δανέλλης από Το Ποτάμι.

    «Είναι οι ίδιοι οι πρόγονοι Χρυσής Αυγής που παρέδωσαν τη Μακεδονία στους Βούλγαρους κατακτητές και συνεργάστηκαν με ναζί για να οδηγήσουν το λαό στη φτώχεια κι εξαθλίωση» σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος.



    ΣΧΟΛΙΑ