Πολιτική

Ενεργειακή ακρίβεια: Σε εξέλιξη το Υπουργικό Συμβούλιο – Η κυβέρνηση ανακοινώνει νέα μέτρα τις επόμενες ημέρες

  • NewsRoom
Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριάκος Μητσοτάκης


Με πλούσια ατζέντα συνεδριάζει, μέσω τηλεδιάσκεψης, το υπουργικό συμβούλιο, κατά το οποίο εκτενείς αναφορές στο ζήτημα της ενεργειακής ακρίβειας αναμένεται να κάνει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του.

Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος αποτελούν μείζον ζήτημα για τα νοικοκυριά, με την κυβέρνηση να διαμηνύει ότι θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα που υπάρχει για να ελαφρύνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η κυβέρνηση αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να ανακοινώσει και νέα μέτρα.

Στα θέματα της συνεδρίασης περιλαμβάνεται εισήγηση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Θεόδωρο Σκυλακάκη για την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει η παρουσίαση από τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών, Απόστολο Βεσυρόπουλο των νομοθετικών πρωτοβουλιών:

  • Κατεχόμενα ακίνητα του Δημοσίου
  • Συνεγγυητικό Κεφάλαιο Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών

Επίσης, σημαντική είναι η παρουσίαση από τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη και την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη του νομοσχεδίου για το εθνικό σύστημα επιτροπείας και το πλαίσιο φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Η ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης περιλαμβάνει, ακόμη, παρουσίαση από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, του νομοσχεδίου για τα επιχειρηματικά πάρκα, από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, του νομοσχεδίου για τη δικαστική αστυνομία.

Επίσης:

  • Παρουσίαση από τον υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, των νομοθετικών πρωτοβουλιών: Συμπληρωματικά μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού 2019/899 σχετικά με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών.
  • Παρουσίαση από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, ερανιστικού νομοσχεδίου του υπουργείου.
  • Εισήγηση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Παναγιώτη Πικραμμένο, για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής Δεξιοτήτων.

Διαβάστε επίσης:

Τουρκικές προκλήσεις: Σκηνικό έντασης στο Αιγαίο πριν το ταξίδι Μητσοτάκη στις ΗΠΑ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ με πολλά μηνύματα – Ο Μπάιντεν, η Πελόζι, ο EastMed και οι επενδύσεις

Συνάντηση Μητσοτάκη – ΠάιατΣΧΟΛΙΑ