• Πολιτική

    Εμπρηστική επίθεση κατά Μπογδάνου: Όλα τα κόμματα καταδικάζουν την τρομοκρατική ενέργεια

    • NewsRoom


    Ομόθυμη καταδίκη από όλα τα κόμματα της εμπρηστικής επίθεσης στο σπίτι του βουλευτή, Κωνσταντίνου Μπογδάνου.

    Χθες λίγο πριν τις 8 το βράδυ ο κ. Μπογδάνος έγινε στόχος διπλής εμπρηστικής επίθεσης. Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς κάτω από δύο αυτοκίνητα (το ένα ιδιοκτησίας του και το άλλο της συζύγου του, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ), που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι του στην Κηφισιά.

    Από την έκρηξη και την πυρκαγιά που ακολούθησε προκλήθηκαν ζημιές στα οχήματα και στον τοίχο του σπιτιού.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, κάτω από τα αυτοκίνητα βρέθηκαν μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό.

    Πυροτεχνουργοί της ΕΛ.ΑΣ και αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας βρέθηκαν αμέσως στο σημείο συλλέγοντας στοιχεία.

    Αστυνομικοί έφτασαν αμέσως στο σημείο για την συλλογή στοιχείων (ΑΠΕ)

    «Οι τραμπούκοι εχθροί της φιλελεύθερης Δημοκρατίας για άλλη μια φορά έκρυψαν τα άνανδρα πρόσωπά τους πίσω από θρασύδειλες επιθέσεις. Όχι μόνον απέναντι στους αντιπάλους τους, αλλά απέναντι και στις οικογένειές μας» δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

    «Δεν θα νικήσουν και δεν θα φοβήσουν. Ούτε αυτοί, αλλά ούτε και οι διαχρονικοί πολιτικοί υποστηρικτές τους» συμπλήρωσε ο ίδιος.

    Το νέο περιστατικό βίας προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης και όλων των κομμάτων, που καταδίκασαν αμέσως την επίθεση.

    «Θα οδηγηθούν οι δράστες στην Δικαιοσύνη»

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης δήλωσε χθες το βράδυ:

    «Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δέχθηκε σήμερα διπλή επίθεση στο σπίτι και το αυτοκίνητό του. Επικοινώνησα εκ μέρους της κυβέρνησης με τον βουλευτή και του εξέφρασα τη συμπαράστασή μου.

    » Η πολιτεία θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Η τρομοκρατία και οι υποστηρικτές της δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία».

    Από το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την τρομοκρατική επίθεση στον βουλευτή κ. Μπογδάνο, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

    «Οι υποστηρικτές των τρομοκρατών και του κατά συρροή δολοφόνου επιτίθενται διαρκώς στον κοινοβουλευτισμό. Σήμερα απείλησαν τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μπογδάνου και της συζύγου του χτυπώντας με διπλό εκρηκτικό μηχανισμό το σπίτι και τα αυτοκίνητά τους.

    » Το αυτοκίνητο του κ. Μπογδάνου καταστράφηκε ολοσχερώς και από θαύμα δεν υπήρξαν θύματα.

    » Επιθέσεις τέτοιου είδους, εναντίον μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στρέφονται κατά της Δημοκρατίας και αναμένουμε την ομόθυμη καταδίκη της δολοφονικής επίθεσης από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα.

    » Ας κάνουν κάποιοι, έστω και καθυστερημένα, ό,τι δεν έκαναν στις προηγούμενες κλιμακούμενες επιθέσεις κατά των στελεχών και των βουλευτών του κόμματός μας. H σιωπή αποθρασύνει τους εχθρούς της Δημοκρατίας. Η οργανωμένη πολιτεία θα πράξει ό,τι χρειάζεται ώστε οι δράστες να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης».

    «Η επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ κ. Μπογδάνου είναι αυτονόητα καταδικαστέα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

    «Είναι αυτονόητη η καταδίκη της επίθεσης στο σπίτι του Κ. Μπογδάνου. Στη Δημοκρατία δεν χωράνε τέτοιες πρακτικές εκφοβισμού. Οι αρχές να κάνουν τη δουλειά τους» ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης.

    «Η εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνου είναι ενέργεια επικίνδυνη και καταδικαστέα, ενώ το μόνο που πετυχαίνει είναι να δίνει άλλοθι σε όσους επιδιώκουν την καταστολή, το χαφιεδισμό και την αστυνομοκρατία, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγεται κι ο ίδιος ο Κ. Μπογδάνος.

    » Κι όλα αυτά μάλιστα την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ προωθεί στη Βουλή ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο αυταρχισμού και καταστολής» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

    Η Ελληνική Λύση αναφέρει: «Η Ελληνική Λύση καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στην οικία του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Παρά τις πολιτικές διαφωνίες με τον βουλευτή, που στηρίζει μία επικίνδυνη κυβέρνηση, είναι αδιανόητο κάποιοι, ακόμα κι αν ‘διαφωνούν’, να επιχειρούν να τον τρομοκρατήσουν. Με επίθεση μάλιστα κατά του απαραβίαστου της εστίας. Καταδικαστέα και βάρβαρη πράξη».

    Με δεκάδες μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την επίθεση καταδίκασαν βουλευτές από όλα τα κόμματα της Βουλής.

    Διαβάστε ακόμη:

    Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό του

    Κωνσταντίνος Μπογδάνος: Αποζημίωση για δημοσίευμα του Documento



    ΣΧΟΛΙΑ