• Top Stories

    Εμ. Μακρόν: «Είμαι βαθιά αγανακτισμένος από αυτή την βάρβαρη πράξη στη Μασσαλία»

    • NewsRoom
    Γαλλία: Από τον Ιούνιο ξεκίνησε να αμφιβάλλει για την παραγγελία υποβρυχίων της Αυστραλίας

    Εμανουέλ Μακρόν- Γαλλία


    Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν αντέδρασε σήμερα στην επίθεση  που στοίχισε τη ζωή σε δύο νεαρές γυναίκες στον σιδηροδρομικό σταθμό Σεν-Σαρλ της Μασσαλίας λέγοντας πως είναι «βαθιά αγανακτισμένος απ’ αυτή τη βάρβαρη πράξη».

    «Βαθιά αγανακτισμένος απ’ αυτή τη βάρβαρη πράξη, συμμετέχω στον πόνο των οικογενειών και των οικείων των θυμάτων της Μασσαλίας. Χαιρετίζω τους στρατιωτικούς της Sentinelle και τους αστυνομικούς που αντέδρασαν με ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα», έγραψε στο Twitter o αρχηγός του γαλλικού κράτους.

    Οι δύο νεαρές γυναίκες μαχαιρώθηκαν μέχρι θανάτου ενώ ο δράστης πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από στρατιώτες. Αστυνομικές πηγές περιέγραψαν την επίθεση ως «πιθανή τρομοκρατική ενέργεια».

    Νωρίτερα, τον θυμό και τη θλίψη του για τα θύματα, αλλά και την υποστήριξη του στους στρατιωτικούς και τους αστυνομικούς, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ.

    Σε ανακοiνωσή του ο πρωθυπουργός απηύθυνε συλλυπητήρια στους συγγενείς τους, προσθέτοντας πως η σκέψη του πηγαίνει σε όλους τους Μασσαλιώτες.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρόμος στη Γαλλία: Δύο νεκρές από επίθεση με μαχαίρι στη Μασσαλία – Η αστυνομία σκότωσε τον δράστη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γνωστός στις αρχές ο δράστης της επίθεσης στη Μασσαλία – 17 και 20 ετών τα δύο θύματά του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Καναδάς: Ανήσυχος ο Τριντό μετά την τρομοκρατική ενέργεια στο Έντμοντον – Στους 5 οι τραυματίες



    ΣΧΟΛΙΑ