• Πολιτική

    To Ελληνικό, η Lamda Development και οι δουλίτσες των συγγενών των Πολιτικών


    ** Μαθαίνω ότι η χωματερή που ονομάζεται «παλαιό αεροδρόμιο» θα αξιοποιηθεί και ότι υπεγράφη η σχετική συνεργασία. Θα έρθω στις υπογραφές αφού πρώτα μιλήσω για κάποιες αναμνήσεις μου. Κάποτε στο Ελληνικό πηγαίναμε για το τελευταίο ποτό ή τον πρώτο καφέ. Ήταν οι εποχές που τα ταξίδια δεν ήταν αυτονόητα για τον πολύ κόσμο. Πηγαίναμε λοιπόν οι ξενύχτηδες στα καθίσματα της αίθουσας αναμονής και χαζεύαμε την αυγή (την κανονική, της φύσης_ την άλλη Αυγή, την εφημερίδα ούτε που την είχαμε ακούσει…). Εκεί γνώρισα την μία και μοναδική γυναίκα που θα μπορούσα να νυμφευτώ. Η Ρένα ήταν αεροσυνοδός και με είχε συναρπάσει. Κοσμοπολίτισσα με τα όλα της, πανύψηλη, 12 χρόνια μικρότερή μου. Όπου πηγαίναμε, έστριβαν τα κεφάλια για να την κοιτάξουν. Της πρότεινα γάμο, μου αντιπρότεινε αρραβώνα. Κι αφού περάσαμε όμορφα, βρήκε άλλον για σύζυγο, έναν προκομένο. Εμένα με κατηγορούσαν οι δικοί της για τεμπέλη, επειδή ζούσα από τα έτοιμα.

     *Η Ρένα εφάρμοσε μαζί μου την τακτική που λέγεται «στρίβειν δια του αρραβώνος». Κέρδισε χρόνο για να δει τι θα κάνει. Όπως και να το κάνουμε, άλλο γάμος, άλλο υπόσχεση. Κι εδώ θα πρέπει να συσχετίσω όλα αυτά τα προσωπικά με τον αρραβώνα της Lamda Development και του ΤΑΙΠΕΔ. Δεν θέλω να σας χαλάσω τη χαρά εντούτοις οφείλω να το πω. Άλλο τζίφρες σε συμφωνητικά και συμβόλαια, άλλο μνημόνια συνεργασίας, αγγλιστί MoU (Memorandun of Undestanding). Το MoU δεν έχει υποχρεωτική ισχύ, είναι σαν να δίνει κάποιος τον λόγο της τιμή του. Συγχωρείστε με που ξεκαρδίζομαι, οι συριζαίοι δίνουν τον λόγο της τιμής τους… Είναι σαν ανέκδοτο. Η πιο αναξιόπιστη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, οι μεγαλύτεροι ψεύτες που πέρασαν ποτέ από το Μέγαρο Μαξίμου, δεσμεύονται να τηρήσουν υποσχέσεις.

     *Για να γελάσετε κι εσείς, θα αντιγράψω σημεία από την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, όταν είχαν πέσει οι πρώτες υπογραφές, τον Νοέμβριο του 2014. «Η σύμβαση του ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda Development είναι παράνομη. Είναι παράνομη και θα καταρρεύσει σύντομα, μαζί με την κυβέρνηση που τη στήριξε». «Ο τεχνικός σύμβουλος του κράτους, εκτιμά ότι το Ελληνικό παραχωρείται στον επενδυτή με οικονομικό αντάλλαγμα 222% χαμηλότερο από τη σημερινή εμπορική του αξία». «Η κυβέρνηση δείχνει για πολλοστή φορά τις αυταρχικές της πρακτικές απέναντι σε ελεγκτικούς μηχανισμούς, επιστημονικούς φορείς, πολιτικά κόμματα και κοινωνικά κινήματα, την απαξιωτική της στάση απέναντι σε θεσμούς και νόμιμες διαδικασίες». Απίστευτη μεταστροφή μέσα σε 18 μήνες. Δεν ξέρω. Τους εμπιστεύεστε;

    *Θα σας παρακαλέσω να είστε όλοι σε εγρήγορση και να ψάχνετε ποιος είναι πίσω από τι. Το έργο στο Ελληνικό είναι τεράστιο, οι εργολάβοι και υπεργολάβοι που θα το υλοποιήσουν είναι αναρίθμητοι. Αν δείτε να παίρνει δουλίτσα κάποια κατασκευαστική που ανήκει σε συγγενή πολιτικού, να το πείτε. Τόσοι και τόσοι μηχανικοί κυκλοφορούν στη Βουλή, δεν ξέρουμε αν θα πάρουν μερτικό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

    http://www.mononews.gr/zofero-mellon-tou-ellinikou-tourismou-tha-chasi-stichima-o-prothipourgos-ton-aandreadi/51680

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

    http://www.mononews.gr/article-aftes-ine-pente-idisis-pou-prepi-na-xerete-prin-anixoun-agores/51718



    ΣΧΟΛΙΑ