• Πολιτική

    Ελληνική διαμεσολάβηση στην Μέση Ανατολή: Μπαράζ επαφών Δένδια για την αποκλιμάκωση της έντασης

    • NewsRoom
    Νίκος Δένδιας: Τη λίστα επιλογών για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία θα παρουσιάσει ο Ζ. Μπορέλ

    Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας


    Σειρά διπλωματικών επαφών με τον Ισραηλινό και τον Παλαιστίνιο ομόλογό του θα έχει αύριο, Τρίτη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος θα ταξιδέψει στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη.

    Σημειώνεται ότι ο Νίκος Δένδιας είναι ο πρώτος υπουργός Εξωτερικών κράτους-μέλους της ΕΕ που μεταβαίνει στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη από τη στιγμή που ξέσπασε η κρίση και οι τελευταίες συγκρούσεις.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Δένδιας θα έχει αύριο συναντήσεις με τον Ισραηλινό ομόλογό του Γκάμπι Εσκενάζι και με τον Παλαιστίνιο ομόλογο του Ριαντ Αλ Μαλίκι, ενώ θα συναντηθεί και με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο.

    Επίσης, αύριο, ο κ. Δένδιας θα συμμετάσχει στην έκτακτη τηλεδιάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που συνεκάλεσε ο Ζοζέπ Μπορέλ με αντικείμενο τις εξελίξεις στην περιοχή.

    Πριν να μεταβεί στην φλεγόμενη Μέση Ανατολή, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση νωρίτερα σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών με τον Παλαιστίνιο πρέσβη στην Αθήνα, Μαρουάν Τουμπάσι.

    Επίσης, ο κ. Δένδιας είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, εν όψει των επαφών του.

    Μετά το Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί και στην Ιορδανία, όπου θα συναντηθεί με τον Ιορδανό ομόλογό του Αϊμάν Σαφάντι.

    Την Πέμπτη θα μεταβεί στο Κάιρο, όπου θα συναντηθεί με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σαμέχ Σούκρι.

    Διαβάστε ακόμη:

    Ανελέητο σφυροκόπημα τη νύχτα στην Γάζα – Ξεπέρασαν τους 200 οι νεκροί στις πολυήμερες εχθροπραξίες

    Ανοίγει η συζήτηση για τα προνόμια στους εμβολιασμένους – Πότε αναμένονται οι αποφάσεις



    ΣΧΟΛΙΑ