• Πολιτική

    «Ελάτε να σας ξεναγήσω» – Πρόσκληση Μενδώνη προς Τσίπρα για την Ακρόπολη


    Προσωπική πρόσκληση προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για να επισκεφθούν μαζί την Ακρόπολη απηύθυνε με επιστολή της η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

    Στην ολιγόλογη πρόσκληση η κυρία Μενδώνη αναφέρεται στο «έντονο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το χώρο», που εκδηλώνει εσχάτως ο κ. Τσίπρας  (όπως προκύπτει από την ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υιοθετώντας ωστόσο μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες ). Και όπως λέει στην επιστολή της προτίθεται να τον ξεναγήσουν μαζί με τον Ακαδημαϊκό καθηγητή κ. Μανώλη Κορρέ.

     Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

    «Παρακολουθώ με προσοχή τις δηλώσεις σας σχετικά τα έργα και τις εργασίες αποκατάστασης που εκτελούνται στην Ακρόπολη και στα επ’ αυτού κείμενα μνημεία και αντιλαμβάνομαι πως έχετε έντονο και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το χώρο» αναφέρει στην επιστολή της η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και προσθέτει: «Επιτρέψτε μου, παρακαλώ, να σάς προσκαλέσω να επισκεφθείτε τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και να σάς ξεναγήσουμε μαζί με τον Ακαδημαϊκό καθηγητή κ. Μανώλη Κορρέ, όποτε το πρόγραμμά σας το επιτρέπει».

    Σημειώνεται, ότι ο κ. Κορρές, διακεκριμένος επιστήμονας διεθνώς είναι επιπλέον πρόεδρος της Επιτροπής Συντήρησης Μνημείων Ακροπόλεως  και ο άνθρωπος που γνωρίζει άριστα την ιστορία του μνημείου αλλά και τα έργα επέμβασης, που έχουν γίνει σε όλες τις εποχές, και φυσικά τα τωρινά.

    Ήδη όμως ο κ. Τσίπρας, παρ΄ότι μη έχοντας προσωπική άποψη, είχε λάβει από προχθές τις αποφάσεις του, όταν αποδέχθηκε τα fake news του κόμματός του, ότι η κυρία Μενδώνη θα έβαζε το όνομά της στην Ακρόπολη.

    Όπως είχε γράψει ο κ. Τσίπρας «Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν μεταχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο. Δυστυχώς, όμως, είναι αλήθεια. Αφού η κα Μενδώνη έριξε τσιμέντο στην Ακρόπολη, τώρα θέλει να βάλει και μαρμάρινη επιγραφή με το όνομά της σε μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Για να μείνει στην αιωνιότητα το έργο κακοποίησης του πολιτισμού που υλοποιεί με επιμονή εδώ και ενάμιση χρόνο. Κυβέρνηση αχρήστων αλλά και βέβηλων συνάμα».

    Παρά την μεγάλη διαστρέβλωση της πραγματικότητας ωστόσο, όπως αποδείχθηκε περίτρανα, ή ίσως ακριβώς γι΄αυτό και προκειμένου να σκεπαστεί η παροιμιώδης γκάφα του κ.Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να υποστηρίζει ανυπόστατα γεγονότα.

    Πρόθεση ανταπόκρισης ως εκ τούτου, στην επιστολή δεν φαίνεται να υπάρχει αυτή τη στιγμή από την πλευρά του κ.Τσίπρα. Αν κρίνει κανείς από την υβριστική προς την υπουργό ανακοίνωση  – την χαρακτηρίζει βέβηλη και συκοφάντη – , μία ανακοίnωση που έσπευσε να εκδώσει επ΄ονόματι του αρχηγού του ο  ΣΥΡΙΖΑ .

    Σ΄αυτήν επανέρχεται σε θέματα που έχουν ήδη απαντηθεί, κραδαίνοντας επιπλέον ως φόβητρο την ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή η κυρία Σία Αναγνωστοπούλου, τομεάρχης Πολιτισμού (και η έχουσα ουδεμία σχέση με τον Πολιτισμό) .

    Να σημειωθεί, ότι μία ακόμη ειδική σε θέματα πολιτισμού η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην τραγουδίστρια, ανέβηκε στην Ακρόπολη προκειμένου να κρίνει τα έργα. Αναμένονται οι εντυπώσεις της…



    ΣΧΟΛΙΑ