• Πολιτική

    Εκτροχιασμός τρένου με νεκρούς στο Μιλάνο (video)

    • NewsRoom


    Σοκ έχει προκαλέσει στην Ιταλία το νέο σιδηροδρομικό δυστύχημα που σημειώθηκε σήμερα το πρωί, όταν εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία που εκτελούσε τοπικό δρομολόγιο κοντά στο Μιλάνο, στη βόρεια Ιταλία. Μάλιστα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, υπάρχουν φόβοι για τουλάχιστον 5 νεκρούς και δεκάδες σοβαρά τραυματίες, ενώ πολλοί περισσότεροι άνθρωποι φέρουν ελαφρά τραύματα. Σύμφωνα με την κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων Ferrovie dello Stato, το τρένο, το οποίο ανήκε στην Trenord, εκτροχιάστηκε σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από το Μιλάνο.

    Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προσπάθειες των πυροσβεστών, των αστυνομικών και των καραμπινιέρων, για τον απεγκλωβισμό των επιβατών του τρένου όπου με ειδικά μηχανήματα προσπαθούν να ανοίξουν τις λαμαρίνες για να μπορέσουν να βγάλουν τους τραυματίες που είναι ακόμη παγιδευμένοι.

    Οι πρώτες βοήθειες παρέχονται από ιατρική ομάδα στην περιοχή όπου εκτροχιάστηκε το τρένο, όπου έχουν σπεύσει δεκάδες οχήματα της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών. Οι περισσότεροι επιβάτες ήταν εργαζόμενοι που μετέβαιναν στην ιταλική συμπρωτεύουσα για να δουλέψουν.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, βγήκαν από την τροχιά τους τα κεντρικά βαγόνια του τρένου, τα οποία έπεσαν πάνω σε στύλους που βρίσκονταν δίπλα στις ράγες. Στην ευρύτερη περιοχή έχει διακοπεί η κυκλοφορία των τρένων.

    “Υπολογίζουμε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι από τρεις ως πέντε βάσει των στοιχείων που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής”, δήλωσε στο Reuters ο αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

    Τα τηλεοπτικά δίκτυα RaiNews24 και SkyTG24 μετέδωσαν ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν σοβαρά, επικαλούμενα αξιωματούχο των σωστικών συνεργείων. Οι εικόνες που μετέδωσαν δείχνουν τους πυροσβέστες να προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τους ανθρώπους που εξακολουθούν να βρίσκονται μέσα στα βαγόνια του τρένου.

    Η ανακοίνωση της εταιρείας

    Η κρατική σιδηροδρομική εταιρεία Ferrovie dello Stato ανακοίνωσε ότι περιφερειακή αμαξοστοιχία της Trenord εκτροχιάστηκε στον σταθμό του Πιαλτέλο, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από το Μιλάνο. Ωστόσο η εταιρεία δεν διευκρίνισε σχετικά με τις απώλειες από το δυστύχημα.Τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ του Μιλάνου και της κοντινής του πόλης Μπρέσια διακόπηκαν μετά το δυστύχημα.

    Δείτε το το βίντεο:

     

     

    Δείτε τις πρώτες εικόνες: 

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τραγικό τέλος: Κατέληξε ο 35χρονος που παρασύρθηκε από τρένο στο Μενίδι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκτροχιάστηκε τρένο στο Κορδελιό

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ώρα Νταβός για Σκοπιανό: Με το βλέμμα στραμμένο στη συνάντηση Τσίπρα – Ζάεφ



    ΣΧΟΛΙΑ