ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Κύπρος: Συμμετοχή ΥΦΥΠΕΞ Γ. Λοβέρδου, στην 6η τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για θέματα Διασποράς
Ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Λοβέρδος, συμμετείχε στην 6η τριμερή συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου για θέματα Διασποράς, στο πλαίσιο του προγράμματος “ΝΟΣΤΟΣ”, στη Λεμεσό της Κύπρου.
Από κυπριακής πλευράς, της αντιπροσωπείας ηγήθηκε η γενική Διευθύντρια του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβυς Θεοδώρα Κωνσταντινίδου, ενώ από αιγυπτιακής ο υφυπουργός Εξωτερικών, Μετανάστευσης και Αιγυπτίων Αποδήμων, πρέσβυς Nabil Habashi.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών, επιβεβαιώθηκε το εξαιρετικό κλίμα της, εν λόγω, τριμερούς συνεργασίας και έγινε ανταλλαγή απόψεων για την περαιτέρω προώθηση συνεργειών στους τομείς του πολιτισμού και της εκπαίδευσης, με έμφαση στην υλοποίηση των κοινών πρωτοβουλιών για τις νέες γενιές αποδήμων.
Ειδικότερα, ο κ. Λοβέρδος τόνισε τη σημασία της επιστημονικής διπλωματίας και τον ρόλο που δύναται να διαδραματίσει στην ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των κοινοτήτων των αποδήμων των τριών χωρών. Ο υφυπουργός αφού ευχαρίστησε τη φιλοξενούσα χώρα για την άψογη διοργάνωση, σημείωσε ότι έμφαση πρέπει να δοθεί όχι μόνο στο ένδοξο παρελθόν των τριών χωρών, αλλά και στο παρόν και το μέλλον, αξιοποιώντας τα πολλά αξιόλογα μέλη των διασπορών Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου.
Διαβάστε επίσης
Γιόχαν Βάντεφουλ (υπεξ Γερμανίας): Αίτημα από το Κίεβο για αποφασιστικά μέτρα κατά της διαφθοράς
Ινστιτούτο Εξωτερικών Υποθέσεων: Πώς η πυρηνική ενέργεια μπορεί να αξιοποιηθεί στην Ελλάδα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρυσός: Άλμα 2% εν μέσω αισιοδοξίας για τερματισμό του shutdown στις ΗΠΑ
- Χρήστος Τριαντόπουλος: Έφτασε η ώρα της απολογίας του πρώην υφυπουργού για την τραγωδία των Τεμπών
- H Elpedison αλλάζει όνομα και γίνεται… Enerwave – Στόχος ο διπλασιασμός του μεριδίου αγοράς έως το 2026
- Τραμπ για τα email του Έπσταϊν: Παγίδα των Δημοκρατικών – Μόνο ηλίθιοι Ρεπουμπλικανοί θα το πίστευαν