• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

    ΕΚΤ: Κρίσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα

    • NewsRoom


    Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, αν και αναγνωρίζει πως έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, εμφανίζεται επιφυλακτική, επισημαίνοντας πως η κατάσταση στη χώρα παραμένει πολύ εύθραυστη. Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα La Libre Belgique ο Πέτερ Πράετ, ο επικεφαλής οικονομολόγος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), δήλωσε ότι “οι συζητήσεις συνεχίζονται και είναι ακόμα πολύ εντατικές σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, αλλά υπάρχει η θέληση για επιτυχία και το κλίμα των συνομιλιών έχει βελτιωθεί σημαντικά”.

    Ερωτηθείς για το εάν η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τώρα υπό έλεγχο, απάντησε ότι “είναι σαφώς πιο θετικό απ’ ό,τι ήταν στις αρχές του χρόνου” και αναγνώρισε πως έχουν ψηφιστεί σημαντικές μεταρρυθμίσεις, ωστόσο σημείωσε πως “η κατάσταση παραμένει πολύ εύθραυστη στη χώρα”.

    Αναφορικά με τη συνέχιση της παρούσας χαλαρής νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, ο Πράετ, τόνισε ότι η κεντρική τράπεζα “θα επιδιώξει μια διευκολυντική νομισματική πολιτική για όσο διάστημα χρειαστεί. Χωρίς να δίνει κανείς μια συγκεκριμένη ημερομηνία, το χρονοδιάγραμμα είναι σχετικά μεγάλο”.

    Διαβάστε τη συνέχεια στο dikaiologitika.gr



    ΣΧΟΛΙΑ