• Πολιτική

    Εκλογές το φθινόπωρο; «Συ είπας» απαντά ο Μεϊμαράκης

    ο ευρωβουλευτής της κυβερνητικής παράταξης και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης

    O ευρωβουλευτής της κυβερνητικής παράταξης και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης


    Tον τόνο του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ έδωσε ο ευρωβουλευτής της κυβερνητικής παράταξης και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βαγγέλης Μεϊμαράκης λίγο πριν την έναρξη των εργασιών που θα ανοίξουν με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Metropolitan Expo νωρίς το βράδυ της Παρασκευής.

    Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ το μεσημέρι, ο κ. Μεϊμαράκης, άνθρωπος με τεράστια πολιτική πείρα και διατελέσας πρόεδρος της ΝΔ το 2015, επεσήμανε:

    «Μπαίνουμε σε μια περίοδο μάχης. Είτε θέλουμε, είτε δεν θέλουμε  το αργότερο σε έναν χρόνο θα έχουμε εκλογές. Τελείωσε η αυτοκριτική, τελείωσε το αυτομαστίγωμα. Είναι περίοδος πλέον που δεν έχει “τι έκανε το κόμμα για μένα” αλλά “τι κάνω εγώ για την Ελλάδα”», τόνισε χαρακτηριστικά, δίνοντας το στίγμα για το τι αναμένεται –ή τι πρέπει– να ειπωθεί στο Συνέδριο.

    «Κλείσαμε τα τρία χρόνια, μπαίνουμε στο τέταρτο. Δεν υπάρχει αμφιβολία  ότι σε πολλά ζητήματα υπάρχουν βελτιωτικές απόψεις ή μπορεί να έγιναν αστοχίες. Εμείς πρέπει να πάμε με αυτοπεποίθηση στον πολίτη. Αν αφήσουμε τον πολίτη να πάει διαμαρτυρόμενος, αν εμείς πρώτοι συνεχίσουμε την αυτοκριτική, πώς θα πάει ο πολίτης στην κάλπη; Την ώρα της μάχης όλα αυτά πλέον αποτελούν παρελθόν. Έχουμε περιθώρια να τα συζητήσουμε μετά τη μάχη. Και να διορθώσουμε τις όποιες αστοχίες μπορεί να έγιναν», προσέθεσε.

    Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα στην τριετία.

    «Είναι γεγονός ότι κάποιες γκρίνιες υπάρχουν. Είναι γεγονός ότι υπήρξαν κάποιες αστοχίες. Κάναμε την αυτοκριτική μας, συνέβαλε σε αυτό και ο εσωκομματικός μας διάλογος, αλλά από εδώ και εμπρός δεν επιτρέπεται κάτι τέτοιο. Από εδώ και μπρος είναι η ώρα της μάχης. Πρέπει η ΝΔ να σταθεί όρθια, να ξανακερδίσει, να προκαλέσει τη σύγκριση μεταξύ της σημερινής κυβέρνησης και των παλαιοτέρων γιατί πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ καλύτεροι», ξεκαθάρισε.

    Όσον αφορά στον χρόνο των εκλογών ο κ. Μεϊμαράκης επέμεινε στα περί τετραετίας, αλλά άφησε ένα παράθυρο για το φθινόπωρο.

    «Ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι είναι απόλυτα θεσμικός και ότι αυτό το οποίο λέει το πιστεύει, το υποστηρίζει και μάλιστα με επιχειρήματα», είπε, για να προσθέσει όμως, ότι «αν τώρα προκύψει κάτι άλλο… δεν ξέρω».

    Στη δημοσιογραφική παρατήρηση ότι αν ο κ. Μητσοτάκης κάνει εκλογές το φθινόπωρο, στα τριάμισι χρόνια της θητείας του, δεν θα του πει κανείς ότι κάνει πρόωρες εκλογές, ο κ. Μεϊμαράκης έδωσε μια χαρακτηριστική απάντηση: «Συ είπας»…

    Για να συμπληρώσει:

    «Όταν είσαι στη λήξη της θητείας και αντιμετωπίζεις τεράστια προβλήματα πολέμου και ζητούνται αποφάσεις που θα σημαδέψουν την πορεία της χώρας, μπορεί να καταστεί ανάγκη να ανανεώσεις την εντολή και να πάρεις τις αποφάσεις. Αλλά αυτό είναι κάτι που προς το παρόν τουλάχιστον δεν συζητείται».

    Διαβάστε επίσης

    Βαγγέλης Μεϊμαράκης στο mononews: Το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας αφετηρία για νέους αγώνες



    ΣΧΟΛΙΑ