• Ελλάδα

    Εκλογές ΝΔ: Προβάδισμα σε Τζιτζικώστα δίνει νέα δημοσκόπηση

    Απόστολος Τζιτζικώστας

    Απόστολος Τζιτζικώστας


    Βραχεία κεφαλή στον Απόστολο Τζιτζικώστα, εν όψει των εκλογών στη ΝΔ που θα διεξαχθούν στις 20 Δεκεμβρίου, δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας e-voice για λογαριασμό του «Ελεύθερου Τύπου», που είναι και η πρώτη σχετική σφυγμομέτρηση μετά το φιάσκο της 22ης Νοεμβρίου.

    Αναλυτικότερα, στην πρόθεση ψήφου συνολικά μεταξύ των ερωτηθέντων, ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει ποσοστό 27,1%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 23%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 8,8%.

    Ωστόσο, όταν η ερώτηση απευθύνεται μόνο σε πολίτες που δηλώνουν ότι πράγματι θα ψηφίσουν, ο Απόστολος Τζιτζικώστας προηγείται με πολύ μικρότερη διαφορά από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη (34% έναντι 33,1%) και ακολουθούν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 22,2% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 9%.

    Επιπλέον, όταν το ίδιο ερώτημα απευθύνεται σε πολίτες που έχουν ψηφίσει έστω και μια φορά στο παρελθόν τη Νέα Δημοκρατία, ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκεντρώνει ποσοστό 29,2%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης 25,8%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 20,7% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 8,4%.

    Εξάλλου, στο ερώτημα ποιος από τους τέσσερις υποψηφίους μπορεί να συγκρουστεί με τα μεγάλα συμφέροντα και τη διαφθορά, προβάδισμα έχει και πάλι ο Απόστολος Τζιτζικώστας με ποσοστό 23,6%, ακολουθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 18,7%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 14,7% και ο Άδωνις Γεωργιάδης με 7,2%.



    ΣΧΟΛΙΑ