• Top Stories

    Εκλογές ΝΔ: Ανοίγει τα χαρτιά του ο Τζιτζικώστας, αγωνιούν οι «μονομάχοι»

    Απόστολος Τζιτζικώστας

    Απόστολος Τζιτζικώστας


    Στη Θεσσαλονίκη χτυπά η «καρδιά» της Νέας Δημοκρατίας σήμερα, σε μία μέρα που μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη για την έκβαση του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

    Κι αυτό γιατί μετά τον Άδωνι Γεωργιάδη, που από την πρώτη μέρα μετά τον «αποκλεισμό» του από τον δεύτερο γύρο ανακοίνωσε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα «σπάει» τη σιωπή του και ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που στη 1.30 το μεσημέρι έχει καλέσει τους δημοσιογράφους στο γραφείο του στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου και θα προχωρήσει σε ανακοίνωση σχετικά με τη στάση του στον δεύτερο γύρο.

    Οι 82.000 ψήφοι που απέσπασε στον πρώτο γύρο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κάθε άλλο παρά αμελητέες είναι, κι έτσι τόσο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ελπίζουν σε μία δήλωση στήριξης, αν και το πιθανότερο είναι ότι ο Απ. Τζιτζικώστας θα προχωρήσει απλά σε μία «ενωτική» δήλωση, χωρίς να δώσει κάποιο ξεκάθαρο στίγμα υπέρ ενός από τους δύο υποψηφίους.

    Η θέση του Απόστολου Τζιτζικώστα είναι αρκετά μπερδεμένη, καθώς ο ίδιος έχει καλές σχέσεις με το καραμανλικό μπλοκ, όμως προεκλογικά ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με τον «εκλεκτό» των καραμανλικών Βαγγέλη Μεϊμαράκη, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες να τον στηρίξει ανοιχτά στον δεύτερο γύρο, παρά τις πιέσεις που δέχεται τις τελευταίες ώρες. Αντίθετα, η ρητορική του Απόστολου Τζιτζικώστα περί «αλλαγής» στη ΝΔ μάλλον ταιριάζει περισσότερο με την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χρειάζεται τις ψήφους των νεοδημοκρατών που στήριξαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή και να κερδίσει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

    Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι σήμερα στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται και οι δύο υποψήφιοι για την αρχηγία της ΝΔ, με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη να έχει επαφές με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και να απευθύνει συνέντευξη Τύπου το πρωί (που μάλιστα θα μεταδοθεί μέσω live streaming στο Διαδίκτυο), ενώ τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μεταβαίνει σήμερα στη συμπρωτεύουσα, για να παρευρεθεί την Τετάρτη στην τελετή για τον αγιασμό των υδάτων στην παραλία της Θεσσαλονίκης.



    ΣΧΟΛΙΑ