• Πολιτική

    Εφετείο: Δεν εκδίδεται η Ρωσίδα πληροφοριοδότης, Μαρία Εφίμοβα

    Τράπερ


    Διπλό “όχι” είπε το Συμβούλιο Εφετών στη Μάλτα, απορρίπτοντας και τα δύο αιτήματα για την έκδοση της  Ρωσίδας Μαρίας Εφίμοβα.

    Η 36χρονη θεωρείται  βασική πληροφοριοδότης της Μαλτέζας δημοσιογράφου Δάφνης Γκαρουανα Γκαλίσια, που δολοφονήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο όταν βόμβα εξερράγη στο αυτοκίνητο της. Η δημοσιογράφος μεταξύ άλλων ερευνούσε τα Panama Papers.

    Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών διέταξε την απελευθέρωση της Ρωσίδας που κρατείτο μετά την πρόσφατη παράδοση της στις ελληνικές αρχές.

     Οι δικαστές ομόφωνα υιοθέτησαν την εισήγηση της εισαγγελέως Ευγενίας Κυβέλου.

    Στην πρότασή της η εισαγγελέας χαρακτήρισε τα δύο ευρωπαϊκά εντάλματα εν μέρει ασαφή, αόριστα αλλά και παράτυπα, καθώς της εκδόσεως τους δεν προηγήθηκαν εθνικά εντάλματα, όπως ορίζει η νομοθεσία.

    Τα αδικήματα για τα οποία η Ρωσίδα εκζητείτο διώκονται στην Ελλάδα σε βαθμό πλημμελήματος και για αυτά στην Ελλάδα δεν προβλέπεται έκδοση.

    Μιλώντας στους δικαστές, η 36χρονη παραδέχθηκε ότι εδωσε στοιχεία στη Μαλτέζα δημοσιογράφο που αφορούσαν παράνομες δραστηριότητες της Τράπεζας Pilatus, στην οποία η ίδια εργαζόταν, στο σκέλος της μη τήρησης της νομοθεσίας για το ξέπλυμα μαύρου χρηματος.

    “Στη Μάλτα δεν θα βρω Δικαιοσύνη”, υποστήριξε, συμπληρώνοντας ότι η Τράπεζα την “κυνήγησε” επειδή όταν απολύθηκε, διεκδίκησε τα δεδουλευμένα της.

    Στο Συμβούλιο κατέθεσαν υπέρ της Ρωσίδας ο Μαλτέζος ευρωβουλευτής Ντέιβιντ Κάσα και ο Έλληνας συνάδελφος του Στέλιος Κούλογλου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Συμβολαιογραφικός Σύλλογος: Ολοκληρώθηκαν οι 71 από τους 123 πλειστηριασμούς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Άνδρας απειλεί να αυτοπυρπολυθεί σε συμβολαιογραφείο-Περιέλουσε 3 ανθρώπους με βενζίνη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τον Ιούνιο η συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για επιβολή προστίμων σε εταιρίες δημόσιων έργων



    ΣΧΟΛΙΑ