ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Made in Europe»: Ποιους κλάδους επηρεάζει περισσότερο – Ανησυχία στη Βρετανία για τη βιομηχανία αυτοκινήτων
Ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τιερί Μπρετόν πρότεινε σήμερα την διοργάνωση τον Σεπτέμβριο-Οκτώβριο μιας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής για τον τουρισμό, έναν τομέα που έχει πληγεί σφόδρα από τις συνέπειες της πανδημίας του νέου κορονοϊού.
Ο τομέας αυτός, η συμβολή του οποίου τοποθετείται μεταξύ του 10 και του 11% του ΑΕΠ της ΕΕ και αντιπροσωπεύει το 12% της απασχόλησης, έχει εξασθενήσει σε μεγάλο βαθμό από τα μέτρα καραντίνας και περιορισμού των μετακινήσεων που έχουν επιβληθεί για την αναχαίτιση της εξάπλωσης της Covid-19.
Την περασμένη Τετάρτη, το ΔΝΤ προειδοποίησε για τους κινδύνους που διατρέχουν οι χώρες του νότου της ευρωζώνης –Ισπανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα– οι οικονομίες των οποίων εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό. Μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης σε Ευρωβουλευτές, ο Γάλλος Επίτροπος «πρότεινε τη διοργάνωση τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο (αν η υγειονομική κατάσταση το επιτρέπει) μιας ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του τουρισμού».
Αυτή η σύνοδος κορυφής θα μπορούσε να διεξαχθεί ακόμη και τον Ιούνιο μέσω τηλεδιάσκεψης, διευκρίνισε εκπρόσωπος του Επιτρόπου. Αυτή θα έχει ως στόχο «να σκεφτούμε από κοινού το ‘μετά’ και να φτιάξουμε έναν οδικό χάρτη για έναν ευρωπαϊκό τουρισμό βιώσιμο, καινοτόμο και ανθεκτικό», διευκρίνισε ο Μπρετόν. Στόχος της συνόδου αυτής είναι να συναντηθούν οι θεσμικοί παράγοντες, οι εθνικές, περιφερειακές και τοπικές δημόσιες αρχές και οι παράγοντες της βιομηχανίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Επιτρόπου.
Ο Μπρετόν επέμεινε επίσης στην υπεράσπιση των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων του τομέα, τις οποίες μπορεί να εποφθαλμιούν ξένοι επενδυτές. Ο τομέας αυτός «θα πρέπει επίσης να προστατεύσει τον εαυτό του κυρίως από επιθετικές στρατηγικές επένδυσης από μη ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες μπορεί να δουν στην σημερινή κρίση την ευκαιρία να αποκτήσουν ευρωπαϊκούς θησαυρούς σε χαμηλή τιμή», προειδοποίησε ο Επίτροπος.
«Σε αυτό θα δώσω ιδιαίτερη προσοχή μαζί με τα κράτη μέλη, προκειμένου τα εργαλεία μας επίβλεψης των ξένων επενδύσεων να βρίσκονται σε συναγερμό», κατέληξε ο ίδιος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ο Μαχμούντ Αμπάς προκήρυξε τις πρώτες βουλευτικές εκλογές για το Εθνικό Παλαιστινιακό Συμβούλιο
- Πιτ Χέγκσεθ: “Πολλές νίκες μπροστά” για τη Blue Origin του Τζεφ Μπέζος
- Οι αγοραστές Bitcoin ETF καταγράφουν ζημιές 8% έως 9% καθώς εξασθενεί η πίστη στα crypto
- Γαλλία: Η Βουλή ενέκρινε τον προϋπολογισμό του 2026 – Απορρίφθηκαν οι νέες προτάσεις μομφής (upd)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.