• Πολιτική

    Δούκας: Η απερχόμενη δημοτική αρχή δημιουργεί τετελεσμένα με τη Βασιλίσσης Όλγας

    • NewsRoom
    Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας

    Ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Προειδοποίηση προς την απερχόμενη αρχή του Κώστα Μπακογιάνη στέλνει, για πρώτη φορά μετά τη νίκη του στο Δήμο της Αθήνας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος, Χάρης Δούκας με αφορμή τη διαφωνία τους για το «πλάνο» κυκλοφορίας στη Βασιλίσσης Όλγας.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση Δούκα

    «Η παράδοση της Βασιλίσσης Όλγας στην κυκλοφορία ήταν μία από τις βασικές εξαγγελίες του προγράμματός μας, το οποίο εγκρίθηκε πριν από μόλις 9 ημέρες από τους πολίτες της Αθήνας.

    Δεν μπορεί η απερχόμενη δημοτική αρχή να δημιουργεί τετελεσμένα σε μία βασική προγραμματική εξαγγελία που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες. Ειδικά σε μία περίοδο μετάβασης που προσπαθούμε σε αυτοδιοικητικό επίπεδο να δημιουργήσουμε συνθήκες συνεργασίας και εμπιστοσύνης.

    Προς αποφυγή παρεξηγήσεων επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για τη δημιουργία συνθηκών ήπιας κυκλοφορίας στη Βασιλίσσης Όλγας, χωρίς σε καμιά περίπτωση να απεμπολούμε το όραμα μας για τη βιώσιμη κινητικότητα στην Αθήνα και την ενοποίηση των δημόσιων και πράσινων χώρων.

    Θέλουμε να τονίσουμε ότι το κλείσιμο της Βασιλίσσης Όλγας εδώ και 3 χρόνια χώρισε το κέντρο της Αθήνας στα δύο, έχει προκαλέσει μεγάλη κυκλοφοριακή συμφόρηση, δεν απομάκρυνε τα αυτοκίνητα από το κέντρο, αύξησε την ατμοσφαιρική ρύπανση και συνεχίζει να ταλαιπωρεί καθημερινά χιλιάδες οδηγούς.

    Στόχος μας είναι να μειώσουμε την κυκλοφοριακή επιβάρυνση στην πόλη, λαμβάνοντας σε κάθε χρονική στιγμή υπόψη τις επιπτώσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών.

    Καλώ την απερχόμενη δημοτική αρχή να σεβαστεί τη βούληση του λαού της Αθήνας και να μην προχωρήσει σε ενέργειες που δημιουργούν τετελεσμένα».

    Διαβάστε επίσης:

    Κ. Χατζηδάκης στη γερμανική Handelsblatt: Η επενδυτική βαθμίδα είναι ένδειξη εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

    Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ θα αναγεννήσει το ΕΣΥ προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας

    Τσακαλώτος: Με τέτοιες πρακτικές δεν είμαι σίγουρος ότι είναι εφικτή η ενότητα



    ΣΧΟΛΙΑ