• Πολιτική

    Δόμνα Μιχαηλίδου: Μέλημά μας η στήριξη των εργαζομένων για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης

    Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου

    Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου


    Με το προεδρείο της Ένωσης Σούπερ-Μάρκετ Ελλάδας (Ε.Σ.Ε.) συναντήθηκε σήμερα η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η κ. Μιχαηλίδου συζήτησε διεξοδικά με τον πρόεδρο της Ε.Σ.Ε, Αριστοτέλη Παντελιάδη, τον αντιπρόεδρο της Ε.Σ.Ε, Ιωάννη Μασούτη και τον γενικό διευθυντή της Ένωσης, Απόστολο Πεταλά, για τη συμβολή των εταιριών του κλάδου στην αγορά εργασίας της χώρας.

    Στο επίκεντρο της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε ενόψει της νέας αύξησης του κατώτατου μισθού, βρέθηκε η ανάγκη επαγγελματικής κατάρτισης των εργαζομένων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας, οι μετακλήσεις εργαζομένων και η έλλειψη προσωπικού, που εντοπίζεται σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές της χώρας.

    Μετά το πέρας της συνάντησης, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω διεξοδικά με το προεδρείο της Ένωσης Σούπερ-Μάρκετ Ελλάδας (Ε.Σ.Ε.) σειρά θεμάτων που απασχολούν τον κλάδο, στον οποίο εργάζονται περισσότεροι από 100.000 συμπολίτες μας. Έναν κλάδο που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εργοδότες της χώρας και σημείο αναφοράς της καθημερινότητας των Ελλήνων καταναλωτών. Αναγνωρίζουμε τη στήριξη των επιχειρήσεων σούπερ μάρκετ στην αγορά εργασίας, αλλά και στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας. Μέλημά μας είναι η στήριξη των εργαζομένων για καλύτερα αμειβόμενες θέσεις απασχόλησης και η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας».

    Διαβάστε επίσης:

    Super League: Κεκλεισμένων των θυρών το Βόλος-Κηφισιά με απόφαση της ΔΕΑΒ

    EXAE: Στα 47,1 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών το 2023 – Αυξάνει κατά 60% το μέρισμα, στα €0,24 ανά μετοχή

    ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Δωδέκατη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου



    ΣΧΟΛΙΑ