ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Σε ερώτηση της βουλευτή του κόμματος «Νίκη», Ασπασίας Κουρουπάκη, απάντησε η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, αναφορικά με το μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης που είναι ενταγμένο στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.
Η κυρία Κουρουπάκη ζήτησε να καταργηθεί το κρίσιμο μάθημα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, το οποίο αφορά στην υγεία, στη συναισθηματική ωριμότητα και στην κοινωνικότητα κάθε ανθρώπου.
Όπως ενημέρωσε από το βήμα της Βουλής η κυρία Μιχαηλίδου:
«Το περιεχόμενο του μαθήματος είναι πλήρως εναρμονισμένο με την ηλικία των παιδιών και οι δράσεις που προτείνονται υπακούν σε συγκεκριμένους κανόνες δεοντολογίας και προδιαγραφές σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και με γνώμονα τις αρχές της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τη Σεξουαλική και Αναπαραγωγική Υγεία.
Τα παιδιά θα πρέπει να ενημερώνονται χωρίς ταμπού γύρω από θέματα σεξουαλικής υγείας για να αποκτήσουν υπεύθυνη σεξουαλική συμπεριφορά, να μην εκθέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο και να αντιλαμβάνονται τη συναίνεση ως αναγκαία προϋπόθεση για κάθε σεξουαλική πράξη.
Μέσα στο ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον της τάξης και με πρόσβαση στη σωστή και επιστημονικά τεκμηριωμένη πληροφόρηση, στο έγκυρο και επιστημονικά κατάλληλο εκπαιδευτικό υλικό, οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν τα δικαιώματά τους πάνω στο σώμα τους, συζητώντας θέματα που τους απασχολούν.
Έτσι, καλλιεργούνται ο σεβασμός και η αποδοχή των δικαιωμάτων των άλλων, η έμφυλη ισότητα και η ικανότητα λήψης αποφάσεων. Η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση είναι δικαίωμα των παιδιών και των εφήβων και υποχρέωση της Πολιτείας να την παρέχει».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης
Σαμαράς: Ναι στον διάλογο με την Τουρκία, όχι στην παράδοση
Χατζηδάκης: Η έγκριση της ΕΕ για επέκταση του «Ηρακλή» εκθέτει την αντιπολίτευση
Κασσελάκης για «μαξιλάρι» 37 δισ.: Προϋπόθεση για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Ελ. Προδρόμου (BMS) για καινοτόμα φάρμακα: Η υποχρηματοδότηση, τα αδιέξοδα και οι αναγκαίες λύσεις
- The Billionaires Club: Ποιοι είναι οι 19 δισεκατομμυριούχοι που βρίσκονται στη λίστα των επιδραστικών του mononews100
- Υπερταμείο: Ενδιαφέρον από πέντε επενδυτικά σχήματα για τις Ελληνικές Αλυκές
- Νέο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: Στη Β΄ φάση του διαγωνισμού οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, AKTOR–METLEN και ΑΒΑΞ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.