ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Διπλωματικές πηγές για τη τουρκική NAVTEX: Παράνομες έρευνες σε κυπριακά χωρικά ύδατα, μία ακόμη προκλητική μονομερής ενέργεια
«Οι ελληνικές θέσεις για το Κυπριακό είναι σαφώς διατυπωμένες και πάγιες εδώ και δεκαετίες», τονίζουν χαρακτηριστικά διπλωματικές πηγές σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στα Κατεχόμενα.
Όπως σημειώνουν, οι θέσεις αυτές εκφράζονται δε ενιαία από τον Έλληνα πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση.
«Η Ελλάδα, σε σύμπνοια με την Κυπριακή Δημοκρατία, παραμένει σταθερά προσηλωμένη στην λύση της επανένωσης της Κύπρου, στο πλαίσιο των αποφάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, και αυτό θα συνεχίσει να πράττει».
«Δεν τίθεται, ούτε θα μπορούσε να τεθεί, ζήτημα παρέκκλισης από την σύμφωνη με το διεθνές δίκαιο θέση αυτή», υπογραμμίζουν και προσθέτουν: «Εξάλλου ο Πρωθυπουργός θα τοποθετηθεί απόψε από τη Λευκωσία».
Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι μια ομοσπονδιακή λύση δεν είναι εφικτή, ενώ χαρακτήρισε την Κύπρο το μήλο της έριδος.
Διαβάστε επίσης:
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δεν πωλείται η Coffee Island λένε πηγές της εταιρείας
- Capital Clean Energy Carriers (Βαγγέλης Μαρινάκης): Κέρδη 34,6 εκατ. δολάρια – Παρέλαβε οκτώ νεότευκτα πλοία
- Ισπανία: Αρνείται να παραιτηθεί ο υπουργός Μεταφορών μετά το δεύτερο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα
- ExxonMobil: Επενδύσεις 100 δισ. δολαρίων έως το 2030
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.