• Πολιτική

    Δημοτικές εκλογές: Συνολική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στους μεγάλους δήμους


    Απανωτές ήττες θα σημειώσουν οι υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ στους ελληνικούς δήμους, όπως όλα δείχνουν. Ήδη, τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δείχνουν απόλυτη επικράτηση των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας στους μεγαλύτερους δήμους της Ελλάδας.

    Πιο αναλυτικά, στο δήμο Αθηναίων, στη Θεσσαλονίκη, στον Πειραιά καθώς και στους περισσότερους από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, οι πολίτες φαίνεται ότι αποδοκιμάζουν ξεκάθαρα τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα πρώτα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη δυσαρέσκεια των Ελλήνων, αλλά και την αδυναμία του κυβερνώντος κόμματος να στελεχώσει τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια με αξιόμαχους υποψηφίους.

    Χαρακτηριστική η εικόνα στην Αθήνα όπου ο, κατά τον πρωθυπουργό «άχαστος, Casa de Papel» κ.λπ., Νάσος Ηλιόπουλος δείχνει ότι δύσκολα θα καταφέρει να φτάσει το 20%. Ο Κώστας Μπακογιάννης βρίσκεται κοντά στο 43%.

    Από την άλλη πλευρά, στη Θεσσαλονίκη, η Κατερίνα Νοτοπούλου πολύ δύσκολα θα βρεθεί στον δεύτερο γύρο, στον οποίον φαίνεται να περνούν ο Νίκος Ταχιάος (υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία) και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας.

    Αντίστοιχα, στο δήμο του Πειραιά, ο Νίκος Μπελαβίλας του ΣΥΡΙΖΑ είναι τρίτος, πολύ πίσω από τον δεύτερο, Νίκο Βλαχάκο (27,11%) και βέβαια από τον νυν δήμαρχο, Γιάννη Μώραλη, ο οποίος προηγείται καθαρά με 45,01%.



    ΣΧΟΛΙΑ