• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Pulse: Βουτιά 2,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ σε 15 μέρες – Κυριαρχία ΝΔ, στη δεύτερη θέση το ΠΑΣΟΚ

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης - Στέφανος Κασσελάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Στέφανος Κασσελάκης


    Την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση μεταξύ των κομμάτων της Βουλής στην πρόθεση ψήφου, μετά τις τελευταίες εξελίξεις που πυροδότησε η εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του, επιβεβαιώνει μια νέα δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

    Ειδικότερα, η δημοσκόπηση της Pusle επιβεβαιώνει την κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας στο 38% της εκτίμησης ψήφου, αλλά και το πέρασμα του ΠΑΣΟΚ σαν δεύτερο κόμμα, με 15%, 23 ποσοστιαίες μονάδες πίσω από το κυβερνών κόμμα.

    Το κόμμα του Στέφανου Κασσελάκη υποχωρεί στην τρίτη θέση στην εκτίμηση ψήφου, με μισή μονάδα διαφορά από το ΠΑΣΟΚ, στο 14,5%, χάνοντας 2,5 μονάδες το τελευταίο δεκαπενθήμερο. Σε απόσταση 4 ποσοστιαίων μονάδων, με 10,5% ακολουθεί το ΚΚΕ, το οποίο μάλιστα έχει κερδίσει μισή μονάδα μέσα σε 15 ημέρες.

    Μισή μονάδα άνοδο καταγράφει επίσης και το ΜεΡΑ25, που εμφανίζεται στο 3,5% στην εκτίμηση ψήφου, μαζί με τους «Σπαρτιάτες» και πάνω από τη Νίκη και την Πλεύση Ελευθερίας.

    Τα συμπεράσματα για τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να είναι ακόμα πιο δραματικά, καθώς η δημοσκόπησης της Pulse δεν έχει προλάβει να αποτυπώσει τη μαζική αποχώρηση στελεχών το τελευταίο 48ωρο, αφού ολοκληρώθηκε στις 21 Νοεμβρίου.

    Ενδιαφέρον έχουν επίσης οι συγκρίσεις στις απαντήσεις που δίνουν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου με αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα, με αυτούς που δηλώνουν πως θα το ψήφισαν σήμερα, με αρχηγό τον Στέφανο Κασσελάκη. Οι σημερινοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν σε ποσοστό 57% ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα μετά από τις αποχωρήσεις των στελεχών της «Ομπρέλας», ενώ οι ψηφοφόροι του περασμένου Ιουνίου δηλώνουν το ίδιο σε ποσοστό μόλις 38%.

    Επίσης, το 80% των σημερινών ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνουν τους εσωκομματικούς χειρισμούς του Στέφανου Κασσελάκη, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του Ιουνίου το ποσοστό έγκρισης πέφτει στο 60%.

    Αναφορικά με τα θέματα της επικαιρότητας, δύο στους τρεις δηλώνουν ότι συμφωνούν με το νέο τρόπο φορολόγησης των ελευθέρων επαγγελματιών, ωστόσο η μεγάλη πλειονότητα επισημαίνει ότι τα μέτρα είναι σε θετική κατεύθυνση αλλά απαιτούνται διορθώσεις.

    Πάνω από δύο στους τρεις δηλώνουν ότι συμφωνούν και με την ψηφιοποίηση της διαδικασίας μεταβίβασης των ακινήτων.

    Δείτε όλη την έρευνα της Pulse:

    Διαβάστε επίσης

    Χαρίτσης: Πράξη ευθύνης και ελπίδας η αποχώρησή μας από τον ΣΥΡΙΖΑ

    Τεμπονέρας σε Κασσελάκη: Δεν προτίθεμαι να συμμετέχω σε μη θεσμοθετημένα καταστατικά όργανα

    Κασσελάκης: Σήμερα κλείνει ο κύκλος εσωστρέφειας



    ΣΧΟΛΙΑ