• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα της ΝΔ με 23 ποσοστιαίες μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    μητσοτάκης τσιπρας


    Ισχυρό προβάδισμα 23 ποσοστιαίων μονάδων στην πρόθεση ψήφου διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Pulse για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ λαμβάνει 45%, ο ΣΥΡΙΖΑ 22%, το Κίνημα Αλλαγής 5,5%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση του Κ. Βελόπουλου 4,5% και το ΜέΡΑ 25 του Γ. Βαρουφάκη 2,5%.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην ερώτηση περί του “καταλληλότερου Πρωθυπουργού” με 31 μονάδες, με 53% έναντι 22%.

    Το 82% αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά τις δράσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση έναντι της πανδημίας του κορονοϊού, με το ποσοστό ακόμη και των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ να δηλώνουν κατά 78% θετικοί ή μάλλον θετικοί έναντι της ανταπόκρισης της κυβέρνησης στην κρίση, μ

    Αρνητικά ή μάλλον αρνητικά αξιολογεί τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και την εφαρμογή τους το 14% των πολιτών.

    Όσον αφορά πιο ειδικά τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει και εξαγγείλει η κυβέρνηση, το 67% των πολιτών τα κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά, ενώ το 29% αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

    Το 86% κρίνει θετικά ή μάλλον θετικά τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων, έναντι μόλις 10% που τα κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

    Σχετικά με τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 46% των πολιτών αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά τη στάση του κόμματος, έναντι 47% που την αξιολογεί αρνητικά ή μάλλον αρνητικά.

    Συνολικά το 78% όσων έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση δηλώνουν ότι ανησυχεί πολύ ή αρκετά για την πανδημία του κορονοϊού, ενώ το 83% δηλώνει ότι η πανδημία και τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού έχει επηρεάσει τη ζωή του.

    Το 57% των πολιτών δηλώνει ότι η οικονομική κατάσταση του έχει επηρεαστεί από την έκτακτη συνθήκη που έχει δημιουργήσει η πανδημία. Το 18% απαντά ότι η κατάστασή του έχει επηρεαστεί μέτρια, ενώ το 20% λίγο ή καθόλου.



    ΣΧΟΛΙΑ