• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 11,5 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ – Ποιος νίκησε στη ΔΕΘ

    • NewsRoom
    υριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπραςυριάκος Μητσοτάκης - Αλέξης Τσίπρας

    Κυριάκος Μητσοτάκης – Αλέξης Τσίπρας


    Στις 11,5 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με αναγωγή στα έγκυρα, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της PULSE που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑϊ.

    Χωρίς αναγωγή στα έγκυρα η διαφορά διαμορφώνεται στις 10,5 ποσοστιαίες μονάδες, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 34,5% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά ανεβαίνει στις 11,5 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 36,5% και 25%.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 36,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 25%, το Κίνημα Αλλαγής 7%, το ΚΚΕ καταγράφει 6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%, και οι Έλληνες 1,5%.

    Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις η ΝΔ καταγράφει 34,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24%, το Κίνημα Αλλαγής 6,5%, το ΚΚΕ 6%, η Ελληνική Λύση 4,5%, το ΜέΡΑ 25 3%, και οι Έλληνες 1,5%.

    Η διαφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός βρίσκεται στις 14 ποσοστιαίες μονάδες (40% ο Κ. Μητσοτάκης έναντι 26% ο Αλέξης Τσίπρας).

    Η δημοσκόπηση επιχειρεί να δει την επίδραση των εμφανίσεων των δύο ανδρών στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με την πλειονότητα των ερωτηθέντων τους κρίνει αμφότερους αρνητικά. Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας είναι αυτός που δέχεται τις περισσότερες αρνητικές αξιολογήσεις (50%).

    Όσον αφορά το δείκτη αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας το 42% των ερωτώμενων συνολικά δηλώνουν  σίγουρα αισιόδοξοι (22%) ή μάλλον αισιόδοξοι (20%), ενώ το 50% συνολικά αισθάνονται σίγουρα (25%) αισιόδοξοι ή μάλλον απαισιόδοξοι (25%).

    Σε ό,τι αφορά το δείκτη αισιοδοξίας για την πορεία της οικονομίας στον ευρύτερο κεντρώο χώρο, το 52% των κεντροδεξιών αισθάνονται σίγουρα ή μάλλον αισιόδοξα για την οικονομία, ενώ το 45% των κεντροαριστερών αισθάνονται σίγουρα ή μάλλον απαισιόδοξα.

    Όσον αφορά την αξιολόγηση του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, συνολικά το 40% τον κρίνουν σίγουρα θετικά (21%) ή μάλλον θετικά (19%), ενώ το 48% συνολικά τον  αξιολογούν σίγουρα αρνητικά (33%) ή μάλλον αρνητικά (15%).

    Το 74% των ψηφοφόρων της ΝΔ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Μητσοτάκη στην έκθεση, ενώ το 17% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 14% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Μητσοτάκη, ενώ το 79% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 53% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον πρωθυπουργό, ενώ το 31% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 9% των εκλογέων του ΚΚΕ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Μητσοτάκη, ενώ το 76% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

    Ως προς την αξιολόγηση των του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, το 30% συνολικά τον κρίνουν σίγουρα θετικά (14%) ή μάλλον θετικά (16%), ενώ το 50% συνολικά τον αξιολογούν σίγουρα αρνητικά (31%) ή μάλλον αρνητικά (19%).

    Το 11% των ψηφοφόρων της ΝΔ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Τσίπρα στην έκθεση, ενώ το 70% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 69% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Τσίπρα, ενώ το 19% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 17% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον πρωθυπουργό, ενώ το 62% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά. Το 14% των εκλογέων του ΚΚΕ αξιολογούν σίγουρα ή μάλλον θετικά τον κ. Τσίπρα, ενώ το 56% σίγουρα ή μάλλον αρνητικά.

    Η δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse σκιαγραφεί, επίσης, το προφίλ των αρνητών εμβολιασμού. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας το 11% των ερωτώμενων στο σύνολο του δείγματος δηλώνει πως δεν έχει κάνει ή δεν έχει ραντεβού, το 15% δεν απαντά, ενώ το 72% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.



    ΣΧΟΛΙΑ