• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Pulse: 8 στους 10 ανησυχούν για τα ελληνοτουρκικά – Αυξάνεται η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom


    Έντονη είναι η ανησυχία των Ελλήνων για την στάση της Τουρκίας στα ελληνοτουρκικά ζητήματα αλλά και για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, σύμφωνα  με την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse που δημοσιεύτηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

    Πάνω από 8 στους 10 Έλληνες ανησυχούν για τη στάση της Τουρκίας, την ώρα που η επιδημία του κορονοϊού ανησυχεί πολύ ή αρκετά το 46% των Ελλήνων και μέτρα το 26%. Αντίθετα, 26% λέει ότι ανησυχεί ελάχιστα έως καθόλου.

    Από εκεί και πέρα, στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 14 μονάδες, αυξάνοντας τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 39% έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ. Το Κίνημα Αλλαγής σταθερό στο 6,5%, η Ελληνική Λύση από 4,5% πάει στο 5,5% και είναι τέταρτο κόμμα. Το ΚΚΕ είναι πέμπτο με 5% και ακολουθεί το Μέρα 25 με 2,5%, η Χρυσή Αυγή με 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1%, άλλο κόμμα 3,5%.

    Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει με μεγάλη διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Στην ερώτηση: Πόσο σας ανησυχεί η επιδημία του νέου κοροναϊού μετά και τα κρούσματα στην Ελλάδα, το 17% λέει πολύ, το 25% αρκετά και το 26% μέτρα. Το 26% λέει ότι ανησυχεί λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου. Περισσότερο (54%) ανησυχούν οι άνω των 60 ετών πολίτες.

    Στην ερώτηση: Πόσο καλά γνωρίζετε τα μέτρα προσωπικής προφύλαξης το 79% λέει πολύ (42%) ή αρκετά (37%) και μόλις 4% λίγο ή ελάχιστα.

    Στο θέμα του προσφυγικού, το 83% των πολιτών λέει ότι ανησυχεί πολύ (62%) ή αρκετά (21%), το 7% μέτρα και μόλις 5% λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου. Μάλιστα στους ψηφοφόρους της ΝΔ το ποσοστό όσων ανησυχούν είναι 93% ενώ του ΣΥΡΙΖΑ 73%.

    Στο ερώτημα πόσο ανησυχεί η στάση της Τουρκίας και τα ελληνοτουρκικά θέματα, το 84% λέει ότι ανησυχεί πολύ (61%) και αρκετά (23%). Μέτρια το 6% και λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου 5%. Στους ψηφοφόρους της ΝΔ το ποσοστό όσων ανησυχούν φτάνει το 92% ενώ και του ΣΥΡΙΖΑ το ποσοστό είναι 82%.

    Εντυπωσιακή αποδοχή των μέτρων που πήρε η κυβέρνηση στον Έβρο με το κλείσιμο συνόρων. Συγκεκριμένα, ποσοστό 76% λέει ότι κινούνται στη σωστή κατεύθυνση ή τη μάλλον σωστή. Μόλις 8% λέει ότι είναι λανθασμένα ή μάλλον λανθασμένα.

    Για τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, το 46% λέει ότι είναι σωστό ή μάλλον σωστό μέτρο ενώ επίσης το 46% λέει ότι είναι σε λάθος ή μάλλον λάθος κατεύθυνση.



    ΣΧΟΛΙΑ