• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 23,3% η διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ


    Προβάδισμα άνω των 23 ποσοστιαίων μονάδων δίνει η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων.

    Στη δημοσκόπηση που  δημοσιεύει η εφημερίδα «Παρασκήνιο», η ΝΔ προηγείται κατά 21,7 % του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου (41,5% έναντι 19,8%) και η διαφορά εκτοξεύεται στις 23,3 μονάδες, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων (44,5% έναντι 21,2%).

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με διαφορά 36,8% στην ερώτηση για την καταλληλότητα για πρωθυπουργός του Αλέξη Τσίπρα (56% έναντι 19,2%). Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι το 19,5% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και το 65,2% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ εμπιστεύονται το σχέδιο Μητσοτάκη για τη αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

    Όπως επισημαίνει ο Υπεύθυνος Ερευνών της εταιρείας Ζαχαρίας Ζούπης στο Παρασκήνιο, σε 14 κριτήρια για την ανάδειξη ηγετών και σε 12 τομείς πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερτερεί του Αλέξη Τσίπρα, συγκεντρώνοντας διπλάσια ποσοστά προτίμησης στη χειρότερη περίπτωση για αυτόν.



    ΣΧΟΛΙΑ