• Πολιτική

    Δημοσκόπηση MRB: Προβάδισμα 15,9 ποσοστιαίων μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – 67,7% πιστεύουν πως ο κορονοϊός κολλά μέσω της Θείας Κοινωνίας

    • NewsRoom
    ψηφοφόρος ρίχνει ψήφο σε κάλπη


    Διψήφια διαφορά διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB η οποία παρουσιάστηκε στο STAR. Η δημοσκόπηση μελέτησε επίσης την άποψη των πολιτών για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της πανδημίας, αλλά και για τον εμβολιασμό.

    Σύμφωνα με την MRB για την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 15,9%. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 37,6% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 21,7%. Στην τρίτη θέση το ΚΙΝΑΛ με ποσοστό 5,3% και ακολουθούν ΚΚΕ (4,5%), Ελληνική Λύση (4,2%) και ΜέΡΑ25 (2,7%).

    Το 64% των ερωτηθέντων βρίσκουν λίγο έως καθόλου αποτελεσματικά τα μέτρα, με την αρνητική απάντηση να είναι ακόμη υψηλότερη σε νεότερες ηλικίες μεταξύ 17 και 44 ετών. Ωστόσο, 1 στους 2 ερωτηθέντες εκτιμούν πως η επιδημιολογική εικόνα της χώρας στο β’ κύμα της πανδημίας είναι καλύτερη σε σύγκριση με άλλες χώρες.

    Σχεδόν 7 στους 10, ποσοστό 67,7% των ερωτηθέντων, εκτιμά πως ο ιός μπορεί να διαδοθεί μέσω της Θείας Μετάληψης.

    Στο ερώτημα της δημοσκόπησης της MRB κατά πόσο οι πολίτες είναι διατεθειμένοι να κάνουν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό, όταν αυτό θα είναι διαθέσιμο, το 52,1% απαντά θετικά, με το ποσοστό να ανέρχεται σε 68% για άτομα άνω των 65 ετών.

    Η δημοσκόπηση της MRB ρώτησε τους συμμετέχοντες και για τις εκδηλώσεις την ημέρα του Πολυτεχνείου, με το 67,9% να διαφωνεί με τη διεξαγωγή τους εν μέσω πανδημίας. Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, εκείνοι που συμφωνούν με τη διεξαγωγή εκδηλώσεων ανέρχονται στο 46%.



    ΣΧΟΛΙΑ