Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: «Double score» της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας

  • NewsRoom
δημοσκόπηση


Με σχεδόν διπλάσιο ποσοστό από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της MRB που δημοσιεύθηκε από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της MRB, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 40% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 5%, το ΚΚΕ με 4,3%, η Ελληνική Λύση με 3,9% και  το ΜέΡΑ25 με 3%.

Δημοφιλέστερος υπουργός είναι ο Βασίλης Κικίλιας και ακολουθούν οι Θεοδωρικάκος, Πιερρακάκης, Χρυσοχοΐδης και Νίκος Δένδιας.


Συντριπτική είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ότι αφορά την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη αξιολογεί θετικά το 70,6% ενώ τον Αλέξη Τσίπρα το 34,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά με 19,8% και ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 14,8% θετικές γνώμες.

 

Εκλογές στο τέλος της τετραετίας ζητά το 59,7% των πολιτών.

Σε ότι αφορά την πανδημία, το 82,2% των πολιτών ανησυχεί πολύ ή αρκετά για τις οικονομικές επιπτώσεις της.

Το 57,2 % συμφωνεί με την επαναλειτουργία των λυκείων και των γυμνασίων ενώ το ίδιο ποσοστό πέφτει στο 27,7% όταν τίθεται το ερώτημα για τα δημοτικά σχολεία. Το 66,8% δηλώνει αντίθετο με το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία.


ΣΧΟΛΙΑ