Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, αρθρογραφία και άμεση ενημέρωση, με όλα τα τελευταία νέα και ειδήσεις για την Οικονομία, τις Επιχειρήσεις, το Χρηματιστήριο, το Bitcoin, τις πολιτικές εξελίξεις και τον πολιτισμό
Πολιτική

Δημοσκόπηση MRB: Ανοίγει λίγο η «ψαλίδα» ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας

Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας

Με 6,4 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την δημοσκόπηση της MRB.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για λογαριασμό του OPEN, στην απλή πρόθεση ψήφου η διαφορά των ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ είναι 5,9%. Πιο συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,3% το ΠΑΣΟΚ 10,5%, το ΚΚΕ 5,0%, η Ελληνική Λύση 4,4% και το ΜΕΡΑ25 2,9%.

Παράλληλα, στην πρόθεση επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 32,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 26,3% με τη μεταξύ τους διαφορά να διαμορφώνεται στις 6,4 μονάδες. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4% και το ΚΚΕ με 5,4%. Η Ελληνική Λύση είναι το επόμενο κόμμα με 4,8%, το Μέρα25 συγκεντρώνει 3,1% και το κόμμα «Έλληνες» 2,7%.

Επιπλέον, οι πολίτες θεωρούν ως καταλληλότερο για πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ποσοστό 38,8%, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί με ποσοστό 30,4%. Στο 25% είναι η επιλογή «Κανένας».

Όσον αφορά την ερώτηση  ποια προβλήματα της καθημερινότητας είναι πιο σοβαρά για τους πολίτες, ως κύριο πρόβλημα εμφανίζεται  η ακρίβεια με 46,3% ενώ στη δεύτερη θέση είναι η έλλειψη διαφάνειας και η διαφθορά με ποσοστό 15,6%. Η ανεργία ακολουθεί με 11,3% και τα Ελληνοτουρκικά με 8,2%. Ο πόλεμος στην Ουκρανία συγκεντρώνει 4,8%, το μεταναστευτικό 4,1% και η εγκληματικότητα 3,9%.

Δείτε αναλυτικά όλη τη δημοσκόπηση:

 

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Καραμανλής: Εμείς μιλάμε με συγκεκριμένα έργα