• Πολιτική

    Νέες δημοσκοπήσεις: Στο 5,8% βλέπει τη διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ η Metron Analysis – Στο 4% η Pulse

    • NewsRoom
    METRON ANALYSIS


    Με προβάδισμα 5,8% φέρεται να προηγείται στην πρόθεση ψήφου των ερωτηθέντων, η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην νέα δημοσκόπηση της Metro Analysis.

    Η δημοσκόπηση της Metron Analysis που παρουσιάστηκε στο Mega, δείχνει ότι στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ καταλαμβάνει το 26,3%, σημειώνοντας απώλειες 3,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,5% με απώλειες 2%, το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ το 9,2% με απώλειες 0,8%, το ΚΚΕ μένει σταθερό στο 5,9, η Ελληνική Λύση καταλαμβάνει το 4% με άνοδο 1,1%, το ΜΕΡΑ25 το 3,5% με άνοδο 0,6%, ενώ το κόμμα Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη καταλαμβάνει το 3,6% σημειώνοντας άνοδο 1,8%.

    Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 7,4%.

    Η νέα δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ 7 και 13 Μαρτίου σε 1.201 άτομα, και περιλαμβάνει την απογοήτευση και την οργή των πολιτών για την τραγωδία στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή 57 ατόμων.

    Ως καταλληλότερο για τη θέση του πρωθυπουργού, το 32% των ερωτηθέντων επέλεξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 16% τον Αλέξη Τσίπρα. Ωστόσο, το 36% των ερωτηθέντων δεν επέλεξε κάποιον πολιτικό ως τον καταλληλότερο πρωθυπουργό.

    Την ίδια ώρα στη δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στην τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ, στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η ΝΔ καταλαμβάνει το 30%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ το 26%, με τη Νέα Δημοκρατία να προηγείται κατά 4%.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να παραμένει στην προτίμηση των πολιτών ως καταλληλότερος πρωθυπουργός καταλαμβάνοντας το 35%. Το 27% των ερωτηθέντων επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 34% κανέναν από τους δύο πολιτικούς. Να σημειωθεί δε ότι σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας το ποσοστό του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει μειωθεί κατά 3%.

     

    Διαβάστε επίσης:
    Δένδιας: Η ελληνική κοινότητα του Καναδά μεταφέρει στις νεότερες γενιές την τεράστια ελληνική παράδοση



    ΣΧΟΛΙΑ