• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Metron Analysis: «Ναι» στον γάμο ομοφύλων λέει το 62%, στο 69% το «όχι» στη τεκνοθεσία

    • NewsRoom
    Δημοσκόπηση


    Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης διατηρούν την πολιτική τους κυριαρχία σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιοποιήθηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega.

    Η ακρίβεια καταγράφεται ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, με επτά στους δέκα να δίνουν χαμηλό βαθμό στην κυβέρνηση για την αντιμετώπισή της.

    Ειδικότερα, στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ βρίσκεται στο 35,2%, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί σε μεγάλη απόσταση στο 14,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 12,1% και το ΚΚΕ στο 10,3%. Ακολουθεί η Ελληνική Λύση στο 8,2% στην εκτίμηση ψήφου. Η Νίκη καταγράφει απώλειες σχεδόν μίας μονάδας ενώ οριακά κέρδη εμφανίζουν οι Σπαρτιάτες, αλλά και η Πλεύση Ελευθερίας και το ΜεΡΑ25. Κέρδη εμφανίζει και η Νέα Αριστερά που λαμβάνει 3% στην εκτίμηση ψήφου.

    Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης προηγείται με 40%, ενώ ακολουθεί ο «κανένας» με 32%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης με το απογοητευτικό  6%.

    Αρνητική γνώμη έχουν οι ψηφοφόροι, πέρα από το ζήτημα της αντιμετώπισης της ακρίβειας, και ως προς την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, της διαφθοράς και της Υγείας. Αντίθετα, η κυβέρνηση παίρνει καλό βαθμό στην προσέλκυση τουρισμού, στον ψηφιακό μετασχηματισμό, στην αμυντική θωράκιση της χώρας και στην εξωτερική πολιτική.

    Το 62% των ψηφοφόρων συμφωνούν με τη θεσμοθέτηση του γάμου για ομόφυλα ζευγάρια, αλλά το 69% διαφωνεί με την τεκνοθεσία για μία οικογένεια ομοφύλων.

    Μόνον σε όσους αυτοτοποθετούνται ως «αριστεροί» είναι πλειοψηφικό το ποσοστό εκείνων που συμφωνούν με αυτή την προοπτική, η οποία προβλέπεται στο νομοσχέδιο που μπήκε στη διαβούλευση. Αντίθετα, μόνον σε όσους αυτοχαρακτηρίζονται «δεξιοί» υπάρχει πλειοψηφία κατά της θεσμοθέτησης του γάμου των ομοφύλων.

    Το 52% λέει «ναι» στην ίδρυση παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στη χώρα μας, ενώ διαφωνεί το 45%.  Στις νεότερες γενιές είναι πλειοψηφικό το «όχι», ενώ στις μεγαλύτερες κυριαρχεί το «ναι».

    Διαβάστε επίσης

    Δημοσκόπηση Marc: «Ναι» στα μη κρατικά πανεπιστήμια

    Δημοσκόπηση MRB: Ίδια ποσοστά σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές – Διχασμός για τον γάμο ομοφύλων

    Βαρβιτσιώτης: Δεν παραιτήθηκα για το γάμο των ομοφύλων, θέλω να γυρίσω στον ιδιωτικό τομέα



    ΣΧΟΛΙΑ