• Πολιτική

  Δημοσκόπηση: Με 12,7 μονάδες μπροστά η ΝΔ – Δίχως κέρδη ο ΣΥΡΙΖΑ

  • NewsRoom
  μητσοτάκης τσιπρας


  Προβάδισμα 12,7 μονάδων καταγράφει η ΝΔ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην τελευταία δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό του Politic.gr.

  Σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση καταγράφεται μια ελαφρά υποχώρηση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος, της τάξης των δύο μονάδων.

  Στην έρευνα περιλαμβάνεται το διάστημα με τις καταστροφικές πυρκαγιές.

  Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται να καρπώνεται αυτή τη διαφορά, αφού σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά μόλις κατά 0,4%.

  Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Interview, στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:

  ΝΔ: 35,2%
  ΣΥΡΙΖΑ: 22,5%
  ΚΙΝΑΛ: 6,2%
  ΚΚΕ: 5,3%
  Ελληνική Λύση: 4,5%
  ΜέΡΑ 25: 3,8%
  Άλλο κόμμα: 11,2%
  Αναποφάσιστοι: 10,3%

  Πάντως οι απαντήσεις σε ένα άλλο ερώτημα της έρευνας δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών στην κυβέρνηση, ως προς την αποτελεσματικότητά της, μοιάζει να έχει κλονιστεί μετά τις φωτιές του Αυγούστου, με ένα ποσοστό της τάξης του 51% να δηλώνει ότι πιστεύει ότι η χώρα κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση και ένα 43% να δηλώνει ικανοποιημένο απαντώντας ότι η Ελλάδα πορεύεται «προς τη σωστή κατεύθυνση».

  Ένας στους δύο πάντως απάντησε ότι καμία κυβέρνηση, ούτε η σημερινή ούτε το ΣΥΡΙΖΑ δεν διαχειρίστηκε τις φωτιές, ενώ ένα 38% απέδωσε τα εύσημα στη σημερινή κυβέρνηση και ένα 12% σε εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ.

  Όσον αφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο σημερινός πρωθυπουργός παραμένει το ισχυρό πρόσωπο της κυβέρνησης, μιας και στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Μητσοτάκη, ποιον από τους δύο θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;», τον σημερινό ένοικο του Μεγάρου Μαξίμου εμπιστεύεται το 43% των ερωτηθέντων και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 25,4%.

  Διαβάστε επίσης:

  Δημοσκόπηση GPO: 10 μονάδες μπροστά η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

  Οικονόμου για ανασχηματισμό: Μόνο ο Μητσοτάκης έχει πλήρη εικόνα – Δικό του αποκλειστικό προνόμιο  ΣΧΟΛΙΑ