• Δημοσκοπήσεις

    Δημοσκόπηση Marc: Προβάδισμα 18,6 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Αυξάνεται το ποσοστό όσων δηλώνουν πως θα εμβολιαστούν

    • NewsRoom
    δημοσκόπηση


    Στις 18,6 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την τελευταία πανελλαδική δημοσκόπηση της Marc, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 38,6% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στο 20%. Το ΚΙΝΑΛ συγκεντρώνει ποσοστό 6,5%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 3,8% και το ΜέΡΑ25 2%.

    Περίπου 3 στους 4, δεν θέλουν πρόωρες εκλογές αλλά εξάντληση της 4ετίας, ενώ πάνω από τους μισούς  (55,8%) αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά την κυβέρνηση.

    Η πλειοψηφία (55,1%) δεν θεωρεί ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός θα βελτιώσει την απόδοση της κυβέρνησης. Το 53,6% θεωρεί, ωστόσο, ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

    Σχετικά με τον εμβολιασμό, η πρόθεση των πολιτών να συμμετέχουν βρίσκεται στο 70%. Σε αυτούς που δηλώνουν ότι προτίθενται να κάνουν το εμβόλιο, περιλαμβάνεται η συντριπτική πλειοψηφία των ηλικιωμένων. Μάλιστα η πρόθεση εμβολιασμού αυξάνεται με το πέρασμα του χρόνου, έχοντας άνοδο 20 μονάδων από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα.

    Πάντως οι περισσότεροι Έλληνες θεωρούν ότι η επιστροφή στην κανονικότητα θα χρειαστεί χρόνο, πέρα από το Πάσχα και ίσως ακόμα και το καλοκαίρι.
    To 53% αξιολογεί θετικά και μάλλον θετικά τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Το ποσοστό της ικανοποιήσεις όμως υποχωρεί όσο διαρκεί η πανδημία και εμφανίζεται μειωμένο σε σχέση με τον Ιούλιο. Ένας στους δύο εμφανίζεται επίσης ικανοποιημένος από τα μέτρα οικονομικής στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.



    ΣΧΟΛΙΑ