• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Interview: Διψήφιο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

    • NewsRoom
    ΝΔ


    Προβάδισμα μεγαλύτερο των 15 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με την πρώτη δημοσκόπηση της νέας χρονιάς, η οποία πραγματοποιήθηκε από την Interview για λογαριασμό της ΒΕΡΓΙΝΑ TV.

    Ειδικότερα, η πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview δίνει ποσοστό 39,1% στην πρόθεση ψήφου για τη Νέα Δημοκρατία, έναντι 24,0% στον ΣΥΡΙΖΑ (διαφορά 15,1 ποσοστιαίες μονάδες). Μειωμένη, σε σχέση με τα αποτελέσματα των εκλογών, εμφανίζεται η επιρροή του ΚΙΝΑΛ, στο 4,6%, όσο λαμβάνει και το ΚΚΕ. Ακολουθεί η ΕΛ. ΛΥΣΗ με 4,0%, το ΜέΡΑ25 3,0%, άλλο κόμμα επιλέγει το 6,0% ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 14,7%.

    Πιο αποτελεσματικός υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη αναδεικνύεται ο Άδωνις Γεωργιάδης που λαμβάνει 7,1 στην κλίμακα από 1-10 και ακολουθεί ο Κωστής Χατζηδάκης (6,8) και ο Μάκης Βορίδης (6,5). Την επτάδα συμπληρώνουν οι Τάκης Θεοδωρικάκος, Βασίλης Κικίλιας, Χάρης Θεοχάρης και Κυριάκος Πιερρακάκης.

    Στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με μεγάλη διαφορά του Αλέξη Τσίπρα, καθώς συγκεντρώνει ποσοστό 46,6% έναντι 22,8% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα ο τελευταίος βρίσκεται πίσω και από τον Αντώνη Σαμαρά. Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Παπανδρέου, του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα, ποιος κατά την άποψη σας υπήρξε καλύτερος Πρωθυπουργός», ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει ποσοστό 32,8%, ο Αλέξης Τσίπρας 22,2% και ο Γιώργος Παπανδρέου μόλις το 5,2%.

    Οι πολίτες που ρωτήθηκαν θεωρούν πως είναι καλύτερο για τη χώρα μια αυτοδύναμη και σταθερή κυβέρνηση σε ποσοστό 58,5%, ενώ κυβέρνηση συνεργασίας θέλει το 35,2%.

    Μάλιστα, για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το 51,4% θεωρεί ότι ήταν προϊόν συναλλαγής μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου ενώ μόλις το 26,7% υποστηρίζει ότι είχε προγραμματική βάση.



    ΣΧΟΛΙΑ