• Πολιτική

    Δημοσκόπηση GPO: Ένας στους δύο πολίτες πιστεύει πως ο Τσίπρας γνώριζε για τις συνομιλίες Παππά – Μιωνή

    • NewsRoom
    Νίκος Παππάς και Αλέξης Τσίπρας

    Νίκος Παππάς και Αλέξης Τσίπρας


    Αποκαλυπτική για το κλίμα που επικρατεί στην κοινή γνώμη γύρω από τις τελευταίες αποκαλύψεις για την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το βαρύ πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι η δημοσκόπηση GPO για λογαριασμό της εφημερίδας τα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο», που κυκλοφορεί αύριο Σάββατο.

    Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, αποκαλύπτοντας μέρος της δημοσκόπησης, στην ερώτηση «πιστεύετε ότι ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας γνώριζε όσα καταγγέλλονται σήμερα;» οι απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτηθέντες είναι: Ναι 34,5%, Μάλλον Ναι 20,2%, Όχι 19,6%, Μάλλον Όχι 10,6%, ΔΞ/ΔΑ 15,1%. Δηλαδή, το 54,7% των ερωτηθέντων πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζε.

    Στην ερώτηση «πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη», το 39.6% απαντά Ναι, Μάλλον Ναι το 22,7%, Όχι το 19%, Μάλλον Όχι το 7,8%, ενώ ΔΞ/ΔΑ το 10,9%. Δηλαδή, το 62,3% πιστεύει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη.

    Την ίδια στιγμή, στην ερώτηση αν «υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα το οποίο συμμετείχε σε οικονομικές δοσοληψίες επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ», οι ερωτηθέντες απάντησαν: Συμφωνώ 36,2%, Μάλλον Συμφωνώ 17,5%, Διαφωνώ 26,7%, Μάλλον Διαφωνώ 4,2%, ΔΞ/ΔΑ 15,4%.

    Το 53,7% των ερωτηθέντων δηλαδή πιστεύει ότι υπήρχε παραδικαστικό κύκλωμα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.



    ΣΧΟΛΙΑ