• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Alco: Στο 12,9% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

    μητσοτάκης τσιπρας


    Προβάδισμα 12,9 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η  Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα στοιχεία της τελευταίας δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού OPEN BEYOND.

    Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 36,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24%, το Κίνημα Αλλαγής 6,8%, το ΚΚΕ 5,5%,  η Ελληνική Λύση 4%, το ΜέΡΑ25, 3,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 1,5% και οι αναποφάσιστοι 14,6%.

    Στο ποιος εμπιστεύονται οι πολίτες περισσότερο ως πρωθυπουργό ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 39%, ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει ποσοστό 22% ενώ η επιλογή κανένας από τους δύο το 35%.

    Στην ερώτηση για το πόσο ικανοποιημένοι νιώθουν από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας το 32% δηλώνει λίγο, το 30% αρκετά, το 22% καθόλου και το 12% πολύ.

    Το 46% δηλώνει σύμφωνο με το να καταργηθούν οι περιορισμοί μόνο για τους εμβολιαμένους ενώ το 41% διαφωνεί.

    Επίσης, το 57% δηλώνει πως συμφωνεί με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για συγκεκριμένους εργαζόμενους ενώ το 32% διαφωνεί.

    Σύμφωνα με την έρευνα το 48% δηλώνει πως αισθάνεται λιγότερο ασφάλεια σε σχέση με πριν τρία χρόνια ενώ το 33% το ίδιο και 12% περισσότερο.

    Αναφορικά με το εργασιακό νομοσχέδιο το 55% δηλώνει πως η δυνατότητα του εργαζόμενου να διευθετήσει ο ίδιος με τον εργοδότη του το ωράριο εργασίας του θα λειτουργήσει αρνητικά για τον εργαζόμενο ενώ το 28% δηλώνει πως θα λειτουργήσει θετικά. Το 17% δεν εκφέρει άποψη.



    ΣΧΟΛΙΑ