• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 21,7 μονάδων για τη ΝΔ – «Βλέπει» επτακομματική βουλή

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Ανδρουλάκης


    Ισχυρό προβάδισμα 21,7 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην τελευταία  δημοσκόπηση της Alco, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.

    Ειδικότερα, η ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, συγκεντρώνει ποσοστό 39,9%, έναντι 18,2% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 10,8% ενώ το ΚΚΕ συγκεντρώνει 6,1%.

    Η δημοσκόπηση της Alco «βλέπει» επτακομματική βουλή, με την Πλεύση Ελευθερίας να συγκεντρώνει ποσοστό 4,4%, την ΝΙΚΗ 3,4% και την Ελληνική Λύση 3,3%. Αντίθετα, εκτός βουλής μένει το ΜέΡΑ25 με το ποσοστό του να υποχωρεί στο 1,7%.

     

     

    Η συσπείρωση της ΝΔ βρίσκεται στο 96%, του ΣΥΡΙΖΑ στο 89%, του ΠΑΣΟΚ στο 85%, του ΚΚΕ στο 88%, της Ελληνικής Λύσης στο 76%, της ΝΙΚΗ στο 87%, της Πλεύσης Ελευθερίας στο 66% και του ΜέΡΑ25 στο 45%.

    Σε σχέση με το πόσοι αλλάζουν κόμμα, αναφορικά με τη ψήφο στις εκλογές του Μαΐου, η ΝΔ χάνει μόνο 1,5%, το ΠΑΣΟΚ και το ΣΥΡΙΖΑ από 9%, το ΚΚΕ 12%, η Ελληνική Λύση 24%, η ΝΙΚΗ 7%, η Πλεύση Ελευθερίας 17% και το ΜέΡΑ25 32%. Μάλιστα, μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων του ΜέΡΑ25 φαίνεται να κατευθύνεται προς την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

    Στα υπόλοιπα ευρήματα της δημοσκόπησης, το 49% των πολιτών επιλέγουν αυτοδύναμη κυβέρνηση έναντι 42% που επιλέγουν κυβέρνηση συνεργασίας. Το 48% έχουν θετικά συναισθήματα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου, ενώ το 47% αρνητικά.

    Το 64% δηλώνει πως θα ψηφίσει στις επερχόμενες εκλογές για να επιβεβαιώσει το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου ενώ το 24% για να το διορθώσει.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Η πατρίδα μας έχει σύνορα και φυλάσσονται – Να αισθάνεστε ασφαλείς

    Καϊλή: Γιατί δεν συμμετείχε στις εργασίες του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο;

    Τσίπρας στο TikTok: Μητσοτάκης και Σκέρτσος θα κόβονταν σήμερα στις πανελλαδικές

    ──────────────────

    Εκλογές 2023



    ΣΧΟΛΙΑ