• Πολιτική

    Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 17 ποσοστιαίων μονάδων για τη ΝΔ

    δημοσκόπηση


    Προβάδισμα περίπου 17 ποσοστιαίων μονάδων καταγράφει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην  πρώτη “Open Έρευνα” της ALCO την οποία διαμορφώνουν οι ίδιοι οι πολίτες και παρουσιάζεται στο Έθνος  και το Open TV.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα της Alco, στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 40,4% έναντι 23,5% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,4%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 3,7% και το ΜέΡΑ25 με 2,6%.

    Όσον αφορά στο πώς βλέπουν το μέλλον μετά την κρίση του κορονοϊού, το 47% δηλώνει απαισιόδοξο για το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα τους επόμενους 6 μήνες ενώ το 45% δηλώνει αισιόδοξο. Το 49% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι η ανεργία, ενώ το 37% πιστεύει ότι συγκριτικά με το 2019 η κατάσταση είναι χειρότερη για την οικογένειά του.

    Οι πολίτες φαίνονται σχετικά ικανοποιημένοι από την απόδοση της κυβέρνησης στην κρίση που προκάλεσε η πανδημία και με άριστα το 10, βαθμολογούν τους χειρισμούς της με 6. Αναφορικά με το ζήτημα της έλευσης τουριστών στη χώρα, το 89% πιστεύει ότι θα πρέπει οι τουρίστες που θα έρθουν στην Ελλάδα το καλοκαίρι να έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοιό.

    Το 75% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μπροστά στην απειλή για μεγάλη οικονομική κρίση πολλές κυβερνήσεις στον κόσμο καταργούν τα περιοριστικά μέτρα πιο γρήγορα απ’ ότι πρέπει, βάζοντας την οικονομία πάνω από την υγεία.

    Όσον αφορά στα μέτρα στήριξης της οικονομίας που έχει λάβει μέχρι στιγμής η κυβέρνηση, το 70% των πολιτών πιστεύει ότι υπάρχει κι άλλο περιθώριο για περαιτέρω ενίσχυση.

    Στους αποτελεσματικότερους υπουργούς της κυβέρνησης οι πολίτες αναφέρουν πρώτο τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ενώ τελευταίος στη λίστα είναι ο υπουργός, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

    Το 48% δηλώνει ότι εμπιστεύεται περισσότερο ως πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε αντίθεση με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος συγκεντρώνει το 23 %, για τον Ιούνιο, ενώ ένα 26% δηλώνει ότι δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

    Στην «Ανοιχτή έρευνα” της ALCO για τον Ιούνιο 2020 συμμετείχαν 1.000 άτομα ηλικίας 17 ετών και άνω από όλη την Ελλάδα. Τα ερωτήματα που συνδιαμορφώθηκαν από τους πολίτες περιελάμβαναν τη στάση τους απέναντι στους κυβερνητικούς χειρισμούς της πανδημίας του κορονοϊού, τα περιοριστικά μέτρα, αλλά και θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια, “δίνοντας φωνή” στα προβλήματα και τις ανάγκες της.



    ΣΧΟΛΙΑ