• Πολιτική

  Δήμος Αθηναίων: Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο με κατοίκους των Εξαρχείων λόγω του σταθμού Μετρό

  Χάρης Δούκας

  Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας


  Ένταση δημιουργήθηκε αργά το βράδυ κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αθηναίων στο Δημαρχείο, για δεύτερη μάλιστα φορά μέσα στην ίδια συνεδρίαση.

  Όταν έφτασε η ώρα για να συζητηθεί εντός της Ημερήσιας Διάταξης η έγκριση του Σώματος για τη μη χορήγηση άδειας κατάληψης κοινόχρηστου χώρου για το έτος 2024 στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, που δραστηριοποιούνται επί των οδών Θεμιστοκλέους, Στουρνάρη και Σπ. Τρικούπη, λόγω των έργων της γραμμής 4 του μετρό και του Σταθμού στα Εξάρχεια, με απαλλαγή των ανταποδοτικών τελών, όταν κάτοικοι των Εξαρχείων εισήλθαν στην αίθουσα.

  Δόθηκε ο λόγος σε εκπρόσωπό τους, η οποία ανέπτυξε εν συντομία τις διαφωνίες των κατοίκων, τις επιπτώσεις στη γειτονιά, αλλά και τους σοβαρούς κινδύνους που προκύπτουν, ωστόσο όταν η Ελένη Παπαδοπούλου πήρε το λόγο για να αναπτύξει τις θέσεις της παράταξής της, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις στην αίθουσα από τους κατοίκους, με φωνές και παρεμβάσεις.

  Η διαδικασία διακόπηκε αρκετές φορές, κάποια στιγμή η ψηφοφορία προχώρησε, όμως η ένταση συνεχιζόταν, σε τέτοιο σημείο που ο Κώστας Παπαδάκης ζήτησε να αναβληθεί το συγκεκριμένο ζήτημα, ώστε να επανεξεταστεί, κάτι που δεν δέχθηκε το προεδρείο, αφού η ψηφοφορία είχε ήδη γίνει.

  Τελικά, καταλυτική υπήρξε η παρέμβαση του δημάρχου Χάρη Δούκα, ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει στους κατοίκους τι ακριβώς συζητήθηκε σήμερα και ποιo είναι το γενικότερο πρόβλημα, τονίζοντας πως συμμερίζεται τις ανησυχίες τους, ακούει τις θέσεις τους, όμως υπάρχουν συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από την προηγούμενη δημοτική Αρχή, με κυρώσεις εάν δεν τηρηθούν και πως από τη μεριά της δικής του δημοτικής Αρχής γίνεται προσπάθεια κάθε φορά, ώστε να βρίσκεται η καλύτερη δυνατή λύση.

  Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα είχε σημειωθεί ξανά ένταση, όταν άτομα που δήλωσαν εκπρόσωποι της κοινότητας των καταλήψεων στα προσφυγικά της Λεωφόρου Αλεξάνδρας πραγματοποίησαν διαμαρτυρία την ώρα που ο δήμαρχος Αθηναίων μιλούσε για την πορεία των εργασιών της Διπλής Ανάπλασης. Οι διαδηλωτές εισέβαλαν μάλιστα στην αίθουσα και ζήτησαν να κάνουν παρέμβαση, με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να διακόπτει για πέντε λεπτά τη συνεδρίαση. Οι διαδηλωτές κατάφεραν να μιλήσουν τελικά με την επανέναρξη της συνεδρίασης, λέγοντας πως θα πρέπει να τοποθετούνται και οι άνθρωποι που τους αφορά αυτό το έργο, όπως είναι οι κάτοικοι των προσφυγικών.

  Διαβάστε επίσης

  Διπλή Ανάπλαση: Κόντρα Δούκα Μπακογιάννη για την εξέλιξη του έργου – O οδικός χάρτης του project για το γήπεδο του Παναθηναϊκού

  Aθανάσιος Μπίνης: Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του Οργανισμού Διερεύνησης Ατυχημάτων

  Γεωργιάδης: Ο πατέρας του μηχανοδηγού διαψεύδει την Κωνσταντοπούλου – Να του ζητήσετε συγγνώμη  ΣΧΟΛΙΑ