Πολιτική

Παράταση δύο μηνών στις εργασίες της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία

  • NewsRoom


Δίμηνη παράταση των εργασιών της, μέχρι της 20 Ιουνίου, ανακοίνωσε ομόφωνα σήμερα η Επιτροπή που διερευνά τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η αντικατάσταση του δεύτερου πραγματογνώμονα (καθώς ένας εκ των δύο δήλωσε κόλλημα) που θα διερευνήσει την καταγγελία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, σχετικά με τα χρήματα που λείπουν από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Θα αποφασίσουν πιο είναι το ακριβές ποσό, μετά και την καταγγελία του μέλους της Εξεταστικής Επιτροπής – βουλευτή της ΝΔ, Γιώργου Γεωργαντά, ότι για το ποσόν των 260 εκατ. ευρώ για το οποίο μίλησε ο κ. Πολάκης στην Επιτροπή φέρεται να δικαιολογούνται τα 90 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, έγινε δεκτή και η πρόταση της εισηγήτριας του Κινήματος Αλλαγής, Εύης Χριστοφιλοπούλου, να οριστεί και ένας επιπλέον πραγματογνώμονας, τρίτος τον αριθμό, τον οποίο πρότεινε η ίδια.

Τέλος, αποφασίστηκε να κληθεί στην Εξεταστική Επιτροπή η πρόεδρος του ΕΟΦ Αικατερίνη Αντωνίου, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα ΝΔ, Κινήματος Αλλαγής και Ποταμιού να κληθούν εκ νέου στην Επιτροπή μάρτυρες που ενώ έχουν καταθέσει κατήγγειλαν εκ των υστέρων ότι εκφοβίστηκαν και εκβιάστηκαν από την πολιτική ηγεσία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τέλος και επίσημα στην προανακριτική για τη Novartis: Αναρμόδια η Βουλή αποφάσισαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ελένη Ράικου: Ελέγχει τα πάντα στο ΚΕΛΠΝΟ ακόμα και το πόρισμα που εξαφανίστηκε

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πολάκης: Η συνέντευξη τύπου του Γεωργιάδη ήταν σαν τον Άρχοντα των Δακτυλιδιών


ΣΧΟΛΙΑ